„Ramstein-6” | NATO: Antiaeriana Ucrainei este o ”prioritate absolută”. ”Forțele ucrainene au schimbat dinamica războiului” - Șeful Pentagonului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Iris-T / Diehl Defence
Iris-T / Diehl Defence

Apelul Ucrainei către NATO, pentru sporirea ajutorului militar NATO, este pe agenda reuniunii miniștrilor apărării ai Alianței, desfășurată la Bruxelles.

Aliații caută soluții pentru protejarea spațiului aerian al Ucrainei, iar reuniunea de la Bruxelles a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei, așa-numitul format Ramstein, va încerca să găsească cele mai eficace măsuri.

Cele 50 de state s-au angajat să înarmeze și să aprovizioneze forțele ucrainene, dar atacurile Rusiei au arătat că apărarea antiaeriană trebuie să fie în capul listei de echipamente militare pentru Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că trimiterea de sisteme suplimentare de apărare aeriană în Ucraina este o „prioritate absolută”, transmite The Washington Post.

„Munca noastră începe în cadrul Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei „Ramstein 6” și al reuniunii miniștrilor apărării NATO. Am întâlniri bilaterale importante. 

Punctul nr. 1 de pe ordinea de zi de astăzi este consolidarea Forțelor de Apărare Aeriană ale Ucrainei ”, a declarat și șeful Pentagonului, Lloyd Austin.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că trupele ucrainene, cu sprijinul armelor oferite de Occident, au schimbat dinamica războiului. 

”În ciuda noilor atacuri ale lui Putin, forțele ucrainene au schimbat dinamica acestui război. Au eliberat sute de orașe de sub ocupația rusă și au returnat mii de kilometri pătrați din pământul lor”, a spus Austin. 

 

 

Primul sistem german de apărare aeriană IRIS-T, ajunge în Ucraina

 

Reamintim că pe 11 octombrie, Germania a livrat primu sistem antiaerian Iris-T.

Încă trei dintre aceste sisteme urmând să fie furnizate anul viitor, a declarat miercuri ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Analiștii de la Oryx precizează că primul sistem livrat ar fi trebuit să ajungă inițial la egipteni.

Imagini cu sistemul Iris-T SLM au fost publicate pe rețelele e socializare. Imaginile sunt de la granița Poloniei cu Ucraina.

Tot ce trebuie șă știi:

1. Iris-T / D... (iris-t-diehl-defence_48734300.jpg)

Nemții s-au ținut de cuvânt. Primul sistem IRIS-T a ajuns în Ucraina. (FOTO) Imagini din timpul transportului

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel