Radarele rusești au identificat 30 de avioane de spionaj și trei drone străine în această săptămână

Eduard Pascu / 13 noi 2020 / 19:08

Radarele ruse au depistat și urmărit 33 de avioane străine care au efectuat recunoaștere aeriană în apropierea frontierei de stat a Rusiei în ultima săptămână, a informat vineri ziarul Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării din Rusia.

Infografiile ziarului arată că 30 de avioane spion străine și trei drone au efectuat recunoaștere aeriană de-a lungul frontierelor de stat ale Rusiei. Zborurile avioanelor spion străine au fost urmărite de stațiile radar rusești. Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat, potrivit ziarului, care a citat informații de la ministerul rus al apărării, transmite TASS.

Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat rusești, mai precizează sursa fără a spune ce măsuri au luat autoritățile împotriva avioanelor și nici în ce zone au fost depistate de radare.

Cotidianul rus Izvestia a informat, citând surse din cadrul Ministerul Apărării, că s-a luat decizia dotării Diviziei 76 Apărare Antiaeriană din Regiunea Militară Centru cu radare mobile de tip Nebo-M. Acestea vor asigura monitorizarea spațiului aerian deasupra Regiunilor Volga și Ural

Primul complex de acest tip a fost introdus deja în înzestrarea marii unități. Cu ajutorul său, este posibilă urmărirea permanentă a obiectivelor aerodinamice pe o suprafață de peste un milion de kilometri pătrați. Radarul poate detecta rachete balistice, drone și avioane, inclusiv cele cu tehnologie stealth. Experții militari consideră că măsura face parte dintr-un plan de creare a unui câmp radar continuu de-a lungul granițelor țării.

Citește și: Aviația navală rusă reacționează la prezența SNMCMG în acvatoriul Mării Negre

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy