Radarele rusești au identificat 30 de avioane de spionaj și trei drone străine în această săptămână

Eduard Pascu |
Data publicării:

Radarele ruse au depistat și urmărit 33 de avioane străine care au efectuat recunoaștere aeriană în apropierea frontierei de stat a Rusiei în ultima săptămână, a informat vineri ziarul Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării din Rusia.

Infografiile ziarului arată că 30 de avioane spion străine și trei drone au efectuat recunoaștere aeriană de-a lungul frontierelor de stat ale Rusiei. Zborurile avioanelor spion străine au fost urmărite de stațiile radar rusești. Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat, potrivit ziarului, care a citat informații de la ministerul rus al apărării, transmite TASS.

Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat rusești, mai precizează sursa fără a spune ce măsuri au luat autoritățile împotriva avioanelor și nici în ce zone au fost depistate de radare.

Cotidianul rus Izvestia a informat, citând surse din cadrul Ministerul Apărării, că s-a luat decizia dotării Diviziei 76 Apărare Antiaeriană din Regiunea Militară Centru cu radare mobile de tip Nebo-M. Acestea vor asigura monitorizarea spațiului aerian deasupra Regiunilor Volga și Ural

Primul complex de acest tip a fost introdus deja în înzestrarea marii unități. Cu ajutorul său, este posibilă urmărirea permanentă a obiectivelor aerodinamice pe o suprafață de peste un milion de kilometri pătrați. Radarul poate detecta rachete balistice, drone și avioane, inclusiv cele cu tehnologie stealth. Experții militari consideră că măsura face parte dintr-un plan de creare a unui câmp radar continuu de-a lungul granițelor țării.

Citește și: Aviația navală rusă reacționează la prezența SNMCMG în acvatoriul Mării Negre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel