Rachetele rusești lovesc din nou: Sunt vizate obiective și orașe din toată Ucraina. Atacul, executat cu 81 de rachete

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unor rachete de croazieră rusești de tip Kalibr de către o navă a Flotei ruse din Marea Neagră, pe timp de noapte. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Lansarea unor rachete de croazieră rusești de tip Kalibr de către o navă a Flotei ruse din Marea Neagră, pe timp de noapte. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Agenția de presă Tass și portalul rusesc topwar.ru au informat că, în cursul nopții de 09.03.2023 și dimineața devreme, trupele ruse au efectuat două valuri de atacuri cu drone și rachete de croazieră asupra unor obiective militare și ale infrastructurii energetice de pe întreg teritoriul Ucrainei.

Loviturile cu rachete sunt efectuate din mai multe direcții. Potrivit unor informații preliminare, cele mai multe rachete se îndreaptă către ținte din direcția sud-est, respectiv dinspre Marea Azov. În paralel cu acestea sunt întrebuințate și drone de atac. Până în prezent, au avut loc explozii puternice în mai multe regiuni controlate de guvernul de la Kiev.

Partea ucraineană a anunțat existența unor atacuri pe timp de noapte asupra unor obiective din Regiunile Odesa și Mîkolaiv. De asemenea, au fost semnalate explozii în partea din teritoriul Regiunii Zaporijia care este controlată de Forțele Armate ale Ucrainei. O instalație de infrastructură energetică a fost lovită în apropiere de Odesa, fapt confirmat de reprezentanții Kievului din regiune.

Al doilea val de lovituri cu rachete și drone a vizat ținte din Regiunile Dnepropetrovsk și Harkiv. De asemenea, cel puțin două explozii au fost auzite lângă Viniția.

Rusia a tras 81 de rachete asupra Ucrainei, inclusiv 6 „Kinzhal”, relatează Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valei Zalujnîi.

Alarmele aeriene sunt active pe tot teritoriul Ucrainei de mai bine de cinci ore. După sudul și estul Ucrainei, atacurile rusești s-au îndreptat către centrul și vestul țării. Reprezentanții ucraineni au anunțat activarea apărării antiaeriene în Regiunile Ivano-Frankivsk și Ternopîl. Cu toate acestea, au fost înregistrate explozii la instalațiile din Regiunile Kiev, Jîtomîr și Poltava.

Administrația din Regiunea Lviv a raportat mai multe explozii, precum și zgomote ale dronelor de atac denumite “mopede”. Raidul aerian continuă în regiune.

Potrivit serviciului de presă al Forțelor Aeriene, citat de UkrainskaPravda, Rusia a lansat 81 de rachete de diferite tipuri:

- 28 de lansări de rachete de croazieră aeriene Kh-101/Kh-555;
- 20 de lansări de rachete de croazieră pe mare Kalibr;
- 6 lansări de rachete de croazieră aeriene Kh-22;
- 6 lansări de rachete de croazieră aeriene Kh-47 „Kinzhal”;
- 8 lansări de rachete aeriene ghidate: 2 – Kh-31P; 6 – Kh-59;
- 13 lansări de rachete ghidate antiaeriene S-300.

În plus, au fost lansate 8 UAV-uri de atac „Shahed-136/131”.

Forțele Aeriene arată că au fost distruse 34 din cele 48 de rachete de croazieră (Kalibr, Kh-101/Kh-555), dar subliniază că nu dispun de mijloace antiaeriene capabile să distrugă rachetele Kh-22, Kh-47 Kinjal și S-300.

Surse: tass.ru, topwar.ru, UkrainskaPravda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel