Rachete rusești au lovit Odesa / Explozii în peninsula Crimeea. Posibil atac asupra aerodromului militar de lângă Djankoi

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă rusească
Rachetă rusească

Un nou val de rachete și drone a lovit joi dimineaţă mai multe regiuni ale Ucrainei.

În timpul alertei aeriene de dimineață, rușii au tras 16 rachete de croazieră și au lansat 5 drone peste Ucraina.

Mai multe explozii au fost auzite în zorii zilei de joi în oraşul Djankoi, din nordul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean ocupat şi anexat ilegal de Rusia în 2014, a informat agenţia locală Ukrinform, care a adăugat că în zonă se vedeau ridicându-se coloane de fum, transmite EFE.

Pe reţelele sociale se sugerează un posibil atac asupra aerodromului militar situat la periferia oraşului, scrie Ukrinform.

''Apărarea antiaeriană rusă este probabil activă în Djankoi'', potrivit unor mesaje postate pe reţelele sociale, dar această informaţie nu a putut fi confirmată din surse independente, potrivit EFE.

 

Rusia lansează noi rachete asupra orașelor și infrastructurii din Ucraina

 

Pe 17 noiembrie, rușii au lansat 16 rachete și 5 UAV-uri peste Ucraina, a anunțat generalul de brigadă Oleksii Gromov, șefului Departamentului Operațional Principal al Statului Major General, preluat de Pravda.

La Dnipro (centru-est), 14 persoane, între care o adolescentă de 15 ani, au fost rănite în urma unui bombardament, a indicat primarul Boris Filatov pe Facebook. 

Canalul de televiziune local Suspilne Dnipro a relatat că în unele zone ale oraşului a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

În zona Kiev, 4 rachete și 5 drone Shahed au fost doborâte deasupra Kievului au fost doborâte de apărarea antiaeriană, a indicat administraţia militară a capitalei ucrainene. Un reporter AFP a văzut una din aceste rachete survolând un cartier rezidenţial în estul Kievului.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a indicat că noile lovituri cu rachete ruseşti au vizat joi facilităţi de producere a gazului şi o uzină de rachete, conform Interfax Ukraine, citată de Reuters. ”Ne bombardează facilităţile de producere a gazului, întreprinderile noastre din Dnipro şi Yujmaş' (uzină constructoare de rachete), a declarat Şmîhal.

Şeful administraţiei militare din regiunea Mîkolaiv din sudul Ucrainei, Vitali Kim, a indicat că primele rachete au fost lansate la 08:00 dimineaţă.

În regiunea Odesa (sud), ruşii au lovit un obiectiv de infrastructură, rănind trei persoane, a indicat administraţia regională.

La Nikopol, nu departe de centrala nucleară din Zaporojie, 20 de blocuri cu mai multe etaje şi clădiri rezidenţiale private au fost puternic avariate.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel