Putin mai are un singur pas până la o nouă candidatură. Curtea Constituțională s-a pronununțat cu privire la reformă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Curtea Constituțională din Rusia a decis că reforma care vizează mai multe măsuri, printre care permiterea ca Putin să candideze din nou, este constituțională.

Potrivit publicației ruse Izvestia, dar și celor de la Tass, Curtea Constituțională a analizat reformele constituționale din Rusia și a decis, printr-un mesaj postat pe site-ul instituției în urmă cu puțin timp, că acestea sunt constituționale. Pentru opozanții președintelui Vladimir Putin decizia Curții Constituționale nu este nicio surpriză.

Amintim că în urmă cu două zile, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vasta reformă constituţională care a introdus, pe sub masă, un articol îi dă dreptul la două mandate suplimentare, măsură criticată puternic de opoziţie.

Amendamentul în cauză îi permite lui Vladimir Putin să "reseteze" numărătoarea de mandate prezidenţiale, pentru a-i oferi dreptul de a candida din nou, în 2024 şi în 2030.

Putin a semnat reforma după ce aceasta a trecut rapid și fără probleme de Senat. Curtea Constituțională avea la dispoziție o săptămână pentru a se pronunța, dar se pare că a făcut-o mult mai rapid, după doar două zile.

În acest moment Putin mai are un singur pas de trecut pentru a putea candida din nou. Reforma constituțională va trebui să treacă în cadrul unui referendum care va avea loc pe 22 aprilie în Rusia. Pentru ca prevederile constituționale vizate de reformă să intre în vigoare, ele vor trebui aprobate printr-un referendum național care a fost programat la data de 22 aprilie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel