Putin blufează când amenință cu arma nucleară? Liderul de la Kremlin vrea să ne intimideze, spune secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană

NATO Deputy Secretary General, Mircea Geoană; (SACEUR) the Supreme Allied Commander Europe, Generalul Chris Cavoli și Președintele Comitetului Militar al NATO Amiralul Rob Bauer
NATO Deputy Secretary General, Mircea Geoană; (SACEUR) the Supreme Allied Commander Europe, Generalul Chris Cavoli și Președintele Comitetului Militar al NATO Amiralul Rob Bauer

Amenințările lui Putin cu arma nucleară au rolul de a intimida statele Alianței, crede secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Numărul doi din NATO a declarat că amenințarea nucleară a președintelui rus Vladimir Putin este în prezent doar „intimidare psihologică”.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a caracterizat amenințările nucleare ale lui Putin drept „un discurs care se adâncește mai degrabă în logica intimidării psihologice decât în ​​intenții reale”, într-un interviu pentru ziarul spaniol El País, publicat vineri și citat de Politico.

Geoană a precizat că nu există indicii de natură să alerteze Alianța în privința unei amenințări iminente ca Rusia să folosească aceste arme. ”Dar aceste declarații sunt în sine foarte periculoase, deoarece erodează încrederea. Rusia cunoaște consecințele unui astfel de pas”, arată Geoană.

Putin a emis avertismentul joi, ca răspuns la declarația lui Emmanuel Macron de zilele trecute, în care președintele francez arăta că Occidentul nu poate exclude trimiterea de trupe pentru a ajuta Ucraina să evite invazia la scară largă a lui Putin. „Acest lucru amenință cu adevărat un conflict cu arme nucleare”, a amenințat Putin.

Ulterior, președintele francez Emmanuel Macron a precizat foarte clar că își menține mesajul de zilele trecute. ”Tot ce am spus a fost atent gândit, calculat”, a subliniat joi liderul francez.

Cu privire la propunerea lui Macron, el a spus: „Respectăm pe deplin dreptul aliaților noștri de a aduce idei noi la masă. Dar noi, la NATO, nu avem nicio intenție sau planuri de a desfășura trupe în Ucraina”.

Referindu-se la acțiunile avute în vedere pe viitor, oficialul NATO mai spus că Alianța Nord Atlantică va „continua să se asigure că sprijinim Ucraina și evităm escaladarea cu Rusia”.

Geoană și-a exprimat speranța că alianța va rămâne puternică chiar dacă scepticul NATO, Donald Trump, va câștiga președinția SUA în luna noiembrie. "Atât republicanii, cât și democrații înțeleg prea bine competiția foarte complicată cu China, Rusia, Iran și Coreea de Nord. SUA vor avea nevoie de toți aliații săi din Europa și din restul lumii", a spus Geoană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel