Putin: Armata și marina rusă sunt gata să facă față provocărilor majore

Eduard Pascu / 23 feb 2021 / 08:52
Sursă foto: Kremlin
Sursă foto: Kremlin

Pe 23 februarie, Rusia sărbătorește Ziua apărătorilor patriei, care reprezintă crearea Armatei Roșii. Cu această ocazie, președintele Vladimir Putin a lăudat capacitatea de luptă a Forțelor Armate, mulțumind tuturor soldaților pentru îndeplinirea demnă a datoriei lor militare.

"Lumea modernă necesită vigilență constantă și disponibilitate pentru a răspunde celor mai dificile provocări, pentru a acționa competent, decisiv și eficient.

Armata și marina noastră știu cum să facă acest lucru. Suntem mândri de capacitatea lor de luptă, de formare, de cele mai moderne cunoștințe și cele mai noi arme", a spus Putin în mesajul său cu ocazia acestui eveniment, într-un mesaj la postul de televiziune Rusia-24. El a mulțumit tuturor soldaților și personalului civil al Forțelor Armate pentru îndeplinirea datoriei lor militare, transmite TASS.

Putin a subliniat că tânăra generație este interesată de serviciul militar. ”Vă felicit pentru sărbătoare, care este un simbol al curajului și devotamentului față de patrie. Sărbătorită de oamenii noștri cu mândrie și cu respect față de toți apărătorii țării, cei care astăzi protejează granițele Rusiei", a spus președintele.

Ziua apărătorilor patriei a fost sărbătorită pentru prima dată pe 23 februarie 1992 ca aniversare a creării Armatei Roșii. Până în 1993 a fost numită ”Ziua armatei şi a flotei maritime militare sovietice”.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy