Putin a decis: Rusia amână parada militară din 9 mai, Ziua Victoriei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
tancul rusesc T-14 Armata
tancul rusesc T-14 Armata

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că evenimentele care urmau să aibă loc la 9 mai vor fi amânate.

Astfel, potrivit Agerpres care citează Reuters, uriaşa paradă militară în Piaţa Roşie pentru a marca 75 de ani de la victoria sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial a fost amânată. Decizia a fost luată ca urmare a agravării crizei coronavirusului, relatează Reuters.

Kremlinul intenţiona să marcheze în mod deosebit în acest an aniversarea a 75 de ani de la Ziua Victoriei, eveniment la care erau aşteptaţi numeroşi lideri străini, dar preşedintele Putin a afirmat în cursul unei intervenţii televizate că ceremoniile vor fi amânate şi vor avea loc în cursul acestui an.

Parada de Ziua Victorie, eveniment propagandistic organizat de Rusia, în fiecare an pe 9 mai, trebuia să aibă loc în Piața Roșie din Moscova, dar și în toate orașile țării. Rușii au fost activi și au efectuat pregătiri intense la care au participat mii de soldați, aeronave militare şi tehnică militară grea.

CITEȘTE ȘI: Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel