Prototipul tancului T-64BM va fi predat Forțelor Terestre Ucrainene până la sfârșitul anului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Tanc T-64 Sursa foto: Twitter
Tanc T-64 Sursa foto: Twitter

Ucraina a confirmat că în cadrul programului Crab, Kharkiv Design Bureau of Mechanical Engineering va crea o versiune modernizată a tancului T-64. Lucrările sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul anului 2021.

Esența în programul Crab constă în înlocuirea vechilor componente rusești cu unele ucrainene noi, astfel încât tancul modernizat să devină unul 100% ucrainean, transmite  Army Recognition.

Cele două direcții principale ale modernizării vizează creșterea mobilității prin montarea unui motor de 1.000 CP, precum și instalarea de dispozitive moderne de vizare și sisteme de control al focului.

În același timp, inginerii ucraineni vor ține cont de experiența dobândită prin utilizarea în luptă a tancurilor în zona Donbas și, după cum se spune, ”vor putea evita greșelile făcute de ruși cu T-72 și T-90."

T-64 modernizat (care va deveni T-64BM Bulat) va rămâne principalul tanc al forțelor armate ucrainene pentru următorii 25 de ani. Acest lucru a fost anunțat anterior de ministrul adjunct al apărării al țării, Alexander Mironyuk. Primul prototip al T-modernizat este așteptat până la sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

De asemenea, Ministerul Apărării din Ucraina intenționează să achiziționeze tancuri Oplot, dar nu înainte de 2023. În legătură cu acest tanc, se desfășoară un proiect de cercetare și dezvoltare sub codul ”Bastion”, care prevede înlocuirea completă a pieselor rusești cu piese interne sau străine. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel