Propaganda şi dezinformarea - temă de dialog NATO - Rusia

Mihai Ciobanu / 14 mai 2018 / 15:15

NATO sper să aibă loc cât mai curând o reuniune NATO-Rusia în care să se pună problema acţiunilor de propagandă şi dezinformare. 

NATO speră să aibă loc în curând o nouă reuniune a Consiliului NATO-Rusia, în care să fie pusă pe agendă, pentru prima dată, problema utilizării de către Moscova a "ameninţărilor hibride", cum ar fi propaganda și dezinformarea, a declarat luni un oficial al NATO, citat de Reuters.

Arndt Freytag von Loringhoven, primul secretar general adjunct al NATO pentru informații și securitate, a declarat într-o conferință care a avut loc la Berlin că Rusia "își intensifică folosirea unor astfel de instrumente pentru a compensa relativa slăbiciune militară".

"NATO nu vrea un Război Rece, ci dorește o relație constructivă cu Rusia, dar nu poate lăsa fără răspuns diversele atacuri hibride ale Moscovei asupra democrațiilor din alte țări", a declarat Arndt Freytag von Loringhoven, primul secretar general adjunct al NATO pentru informații și securitate. 

[citeste si]

Comisia Europeană a acuzat Rusia că orchestrează o campanie de dezinformare pro-Kremlin

Comisia Europeană a acuzat Rusia, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, că "orchestrează" o campanie de dezinformare pro-Kremlin în ţările Uniunii Europene, constatând că aceasta "din păcate (...) poate fi extrem de eficientă", relatează AFP. "Nu există nicio îndoială că această campanie de dezinformare pro-Kremlin este o strategie orchestrată, care furnizează aceleaşi articole de dezinformare în cât mai multe limbi posibil, prin cât mai multe canale, cât mai des posibil", a declarat comisarul european pentru securitate, Julian King, în faţa eurodeputaţilor la Strasbourg. 

Comisarul britanic s-a exprimat în timpul unei dezbateri privind "Rusia şi influenţa propagandei (sale) asupra ţărilor din UE" în Parlamentul European. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy