Propaganda şi dezinformarea - temă de dialog NATO - Rusia

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO sper să aibă loc cât mai curând o reuniune NATO-Rusia în care să se pună problema acţiunilor de propagandă şi dezinformare. 

NATO speră să aibă loc în curând o nouă reuniune a Consiliului NATO-Rusia, în care să fie pusă pe agendă, pentru prima dată, problema utilizării de către Moscova a "ameninţărilor hibride", cum ar fi propaganda și dezinformarea, a declarat luni un oficial al NATO, citat de Reuters.

Arndt Freytag von Loringhoven, primul secretar general adjunct al NATO pentru informații și securitate, a declarat într-o conferință care a avut loc la Berlin că Rusia "își intensifică folosirea unor astfel de instrumente pentru a compensa relativa slăbiciune militară".

"NATO nu vrea un Război Rece, ci dorește o relație constructivă cu Rusia, dar nu poate lăsa fără răspuns diversele atacuri hibride ale Moscovei asupra democrațiilor din alte țări", a declarat Arndt Freytag von Loringhoven, primul secretar general adjunct al NATO pentru informații și securitate. 

[citeste si]

Comisia Europeană a acuzat Rusia că orchestrează o campanie de dezinformare pro-Kremlin

Comisia Europeană a acuzat Rusia, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, că "orchestrează" o campanie de dezinformare pro-Kremlin în ţările Uniunii Europene, constatând că aceasta "din păcate (...) poate fi extrem de eficientă", relatează AFP. "Nu există nicio îndoială că această campanie de dezinformare pro-Kremlin este o strategie orchestrată, care furnizează aceleaşi articole de dezinformare în cât mai multe limbi posibil, prin cât mai multe canale, cât mai des posibil", a declarat comisarul european pentru securitate, Julian King, în faţa eurodeputaţilor la Strasbourg. 

Comisarul britanic s-a exprimat în timpul unei dezbateri privind "Rusia şi influenţa propagandei (sale) asupra ţărilor din UE" în Parlamentul European. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel