Propaganda rusă stă prost cu cifrele şi indică o prezenţă militară american în Europa de 60.000 de soldaţi. Numărul acestora este mult mai mare

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Mihail Popov, a precizat miercuri, că Statele Unite ale Americii încearcă să creeze o 'ameninţare permanentă' la adresa Rusiei prin desfăşurarea a 60.000 de soldaţi în Europa, precum şi a peste 200 de tancuri şi 150 de avioane. Precizările oficialului rus ar trebui să ne amuze, deoarece datele cu privire la numărul de militari americani dislocaţi în Europa, prin rotaţie, sunt publice şi au fost comunicate oficial de către Pentagon, în urmă cu câteva zile. Astfel, 80.000 de soldați americani se află în acest moment Europa. Deci, ruşii nici în favoarea lor nu ştiu să mai mintă!

Secretarul adjunct al Consiliului, Mihail Popov, a declarat pentru ziarul ''Rossiiskaia Gazeta'', unul din mijloacele de propagandă ale Kremlinului, ca principalul obiectiv al militarilor americani din Europa ,,este de a crea o ameninţare permanentă la adresa'' Federaţiei Ruse.

Declaratiile acestuia pot fi considerate o reactie la acuzatiile Occidentului cu privire la un atac iminent pe care Moscova il planuieste asupra Ucrainei si la graniţele căreia Rusia a comasat de mai mult timp peste 100.000 de militari.

SUA au format în Europa 'un grup considerabil de trupe americane, care depăşeşte 60.000 de soldaţi, 200 de tancuri şi aproximativ 150 de avioane de luptă', a afirmat politicianul rus.

Comentariul autorului: Din câte se pare, încercând să rostogolească la nesfârşit aceiaşi naraţiune propagandistică că prezenţa militară americană din Europa este îndreptată stric împotriva Rusiei, Mihail Popov a înaintat şi un număr al efectivelor militare ale SUA. Potrivit acestuia, 60.000 de soldaţi americani sunt în momentul de fată în Europa.

Total greşit! În urmă cu patru zile, într-un comunicat de presă care anunţa desfăşurarea de noi trupe americane în Europa – pe fondul ameninţărilor de securitate generate de mişcările de trupe ruse la graniţele cu Ucraina – Pentagonul preciza negru pe alb că pe continent există peste 80.000 de militari ai armatei SUA.

Aceste desfăşurări suplimentare sunt de natură temporară, menite să suplimenteze pentru o scurtă perioadă de timp cei peste 80.000 de soldați americani care se află deja în Europa, permanent şi prin rotaţie’’, a precizat în urmă cu patru zile şi ABC News, citând un oficial de rang înalt al armatei SUA.

'Din 2014, Pentagonul derulează programul antirusesc 'Containment of aggression in Europe' (Descurajarea agresiunii în Europa) în care investeşte anual între 4.000 şi 5.000 de milioane de dolari din bugetul SUA', a indicat oficialul rus

Potrivit Agerpres, Popov a mai declarat în interviu că SUA şi-au înmulţit zborurile aviaţiei strategice şi avioanelor spion în vecinătatea graniţei Rusiei, în timp ce NATO 'comite provocări' în Marea Neagră.

'Nu putem să nu subliniem intensificarea considerabilă a activităţii forţelor armate ale SUA în direcţia vestică. Numai anul trecut, numărul zborurilor efectuate de bombardiere americane de-a lungul graniţei noastre a crescut cu 40%', susţine acelaşi responsabil rus.

Trebuie să-i mulţumim oficialului rus că ne oferă posibilitatea să-i aduce aminte că avioanele de luptă ale NATO au intervenit în Europa de aproximativ 370 de ori, pe parcursul anului 2021, în special pentru a verifica aeronavele care au efectuat zboruri neanunțate în apropierea spațiului aerian aliat. Aproximativ 80 la sută dintre aceste, mai precis 290, au fost ca răspuns la zborurile aeronavelor militare rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel