Propaganda rusă: R. Moldova transformată de SUA în trambulină de armament pentru Ucraina. Chișinăul - atras în război

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Națională. Sursă foto: Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova
Armata Națională. Sursă foto: Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Moscova continuă să lanseze noi falsuri în raport cu Republica Moldova și autoritățile statului. 

De această dată, oficialii ruși au declarat că Statele Unite ale Americii ar urma să amplaseze în R.Moldova depozite cu armament pentru transportarea lor ulterioară în Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, Occidentul continuă să atragă R.Moldova în războiul din Ucraina, în ciuda statutului de neutralitate.

„Autoritățile moldovenești duc țara spre prăpastie în care se află acum și Ucraina. Observăm transformarea consecventă a Moldovei într-o anexă logistică a regimului de la Kiev”, a declarat Zaharova, citată de portalul Deschide.md.

Zaharova s-a referit și la așa-zisa „informație”, precum că prin teritoriul R.Moldova, spre Ucraina, ar urma să fie livrate arme și muniții.

„În prezent se lucrează pe subiectul amplasării în Moldova a unor depozite cu armament american care, potrivit unor analiști, poate fi ulterior trimis către Forțele Armate ale Ucrainei”, a adăugat ea.

Oficialul rus a precizat că o astfel de situație ar pune în pericol nu doar stabilitatea și securitatea din regiune, dar și va transforma R.Moldova „în complice al crimelor de război, săvârșite de regimul de la Kiev”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel