Propaganda rusă: Irakul va înlocui avioanele F-16 cu MiG-29 și Su-57

O mulțime de informații manipulatoare au circulat în mass-media rusă, în ultimele luni, precizându-se că Irakul intenționează să-și înlocuiască actualele escadrilele de avioane F-16 cu avioane rusești MiG-29 . Mai mult, unele publicaţii mass-media au mers atât de departe cu speculaţiile lor, încât au susţinut că Bagdadul poate achiziționa versiunea de export a avionului Sukhoi Su-57E.

Aceste informații nu sunt confirmate de niciunul dintre ministere apărării – nici de cel al Rusiei și nici de cel al Irakului. Publicaţia Bulgarian Military, care a analizat toate aceste informaţii, susţine că ideea că „Irakul nu este mulțumit de eficiența armelor americane” câștigă, treptat, popularitate în rândul jurnaliștilor ruși.

Cea mai recentă declarație discutată în mass-media rusă este dorința Irakului de a cumpăra 20 de noi avioane ruseşti, dar fără alte informații - nu sunt specificate nici tipul acestor avioane, nici suma de bani pe care Irakul este pregătit să o scoată din buzunar pentru o astfel de achiziţie.

 

De ce face Rusia asta?

 

În primul rând, să vedem cum suna o astfel de ştire: potrivit analiștilor ruși (cu toate acestea, mass-media rusă nu spune numele acestor analiști – n.a) ,,avioanele F-16 nu sunt în măsură să ofere protecție și securitate Irakului. Timp de cinci ani, toată lumea a sperat ca avioanele americane vor arăta de ce sunt capabile, dar nu s-a întâmplat niciun  miracol. Există, de asemenea, zvonuri că Irakul a achiziționat echipament militar american doar din cauza presiunilor pe care SUA le-au făcut asupra sa.''

,,Astăzi, Irakul așteaptă cu nerăbdare un contract pentru furnizarea de echipamente rusești. Experții militari tind să creadă că MiG-29 va proteja frontierele Irakului și va face acest lucru mult mai profesionist. Armele rusești și-au demonstrat în mod repetat capacitatea de a rezista chiar și celui mai puternic inamic'', se mai precizează în conţinutul unei ştiri din mass-media rusă.

O altă știre a apărut pe Internet sugerează că avioanele MiG-29 nu vor fi singura achiziție pe care Irakul o va face, Bagdadul prezentând interes şi pentru sisteme de apărare antiaeriană S-400 – catalogate de presa rusă ca fiind cele mai vitale sisteme de apărare antiaeriană.

 

Presa chineză contribuie la răspândirea propagandei ruse: SUA, îngrijorată de popularitatea lui Su-57

 

Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, presa rusa susţine Beijingul este unul dintre potențialii cumpărători ai avionului de luptă rusesc Su-57, dar China nu este singura ţară interesată, Irakul numărându-se printre ţările interesate

Rusia ar putea încheia, în curând, primul contract pentru exportul de avioane de generaţia a V-a Su-57, a titrat, în urmă cu ceva timp, agenția de știri chineză Sohu.

Sohu, citând surse militare din Federația Rusă, fără să facă direct trimitere la acestea, a relatat că reprezentanți din mai multe state au ajuns deja la Moscova pentru a discuta despre contractele pentru exportul de avioane Su-57 şi că printre aceștia se află politicieni din țările lumii a treia. Publicaţia chineză a mers atât de departe cu manipularea informaţiilor, susţinând că popularitatea avionului de luptă rusesc Su-57 îngrijorează Statele Unite și pe aliații săi.

Agenția de știri chineza Sohu a susţinut că Irakul este unul dintre potențialii cumpărători, iar ţara are nevoie de Su-57, deoarece este o armă strategică şi trebuie luat în considerare că Moscova vinde la export arme foarte avansate, dar subevaluate, ceea ce face ca avionul rusesc de generaţia a V-a să fie dorit de multe ţări.

Agenţia Sohu susţine că pentru țările din lumea a treia, prețul armelor moderne americane este mult prea mare, avionul F-35 fiind mult prea scump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy