Propaganda rusă: Irakul va înlocui avioanele F-16 cu MiG-29 și Su-57

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O mulțime de informații manipulatoare au circulat în mass-media rusă, în ultimele luni, precizându-se că Irakul intenționează să-și înlocuiască actualele escadrilele de avioane F-16 cu avioane rusești MiG-29 . Mai mult, unele publicaţii mass-media au mers atât de departe cu speculaţiile lor, încât au susţinut că Bagdadul poate achiziționa versiunea de export a avionului Sukhoi Su-57E.

Aceste informații nu sunt confirmate de niciunul dintre ministere apărării – nici de cel al Rusiei și nici de cel al Irakului. Publicaţia Bulgarian Military, care a analizat toate aceste informaţii, susţine că ideea că „Irakul nu este mulțumit de eficiența armelor americane” câștigă, treptat, popularitate în rândul jurnaliștilor ruși.

Cea mai recentă declarație discutată în mass-media rusă este dorința Irakului de a cumpăra 20 de noi avioane ruseşti, dar fără alte informații - nu sunt specificate nici tipul acestor avioane, nici suma de bani pe care Irakul este pregătit să o scoată din buzunar pentru o astfel de achiziţie.

 

De ce face Rusia asta?

 

În primul rând, să vedem cum suna o astfel de ştire: potrivit analiștilor ruși (cu toate acestea, mass-media rusă nu spune numele acestor analiști – n.a) ,,avioanele F-16 nu sunt în măsură să ofere protecție și securitate Irakului. Timp de cinci ani, toată lumea a sperat ca avioanele americane vor arăta de ce sunt capabile, dar nu s-a întâmplat niciun  miracol. Există, de asemenea, zvonuri că Irakul a achiziționat echipament militar american doar din cauza presiunilor pe care SUA le-au făcut asupra sa.''

,,Astăzi, Irakul așteaptă cu nerăbdare un contract pentru furnizarea de echipamente rusești. Experții militari tind să creadă că MiG-29 va proteja frontierele Irakului și va face acest lucru mult mai profesionist. Armele rusești și-au demonstrat în mod repetat capacitatea de a rezista chiar și celui mai puternic inamic'', se mai precizează în conţinutul unei ştiri din mass-media rusă.

O altă știre a apărut pe Internet sugerează că avioanele MiG-29 nu vor fi singura achiziție pe care Irakul o va face, Bagdadul prezentând interes şi pentru sisteme de apărare antiaeriană S-400 – catalogate de presa rusă ca fiind cele mai vitale sisteme de apărare antiaeriană.

 

Presa chineză contribuie la răspândirea propagandei ruse: SUA, îngrijorată de popularitatea lui Su-57

 

Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, presa rusa susţine Beijingul este unul dintre potențialii cumpărători ai avionului de luptă rusesc Su-57, dar China nu este singura ţară interesată, Irakul numărându-se printre ţările interesate

Rusia ar putea încheia, în curând, primul contract pentru exportul de avioane de generaţia a V-a Su-57, a titrat, în urmă cu ceva timp, agenția de știri chineză Sohu.

Sohu, citând surse militare din Federația Rusă, fără să facă direct trimitere la acestea, a relatat că reprezentanți din mai multe state au ajuns deja la Moscova pentru a discuta despre contractele pentru exportul de avioane Su-57 şi că printre aceștia se află politicieni din țările lumii a treia. Publicaţia chineză a mers atât de departe cu manipularea informaţiilor, susţinând că popularitatea avionului de luptă rusesc Su-57 îngrijorează Statele Unite și pe aliații săi.

Agenția de știri chineza Sohu a susţinut că Irakul este unul dintre potențialii cumpărători, iar ţara are nevoie de Su-57, deoarece este o armă strategică şi trebuie luat în considerare că Moscova vinde la export arme foarte avansate, dar subevaluate, ceea ce face ca avionul rusesc de generaţia a V-a să fie dorit de multe ţări.

Agenţia Sohu susţine că pentru țările din lumea a treia, prețul armelor moderne americane este mult prea mare, avionul F-35 fiind mult prea scump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel