Propaganda chineză | Beijingul insinuează că SUA este sursa apariţiei virusului COVID-19

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

China a afirmat marţi că şi Statele Unite ar trebui să invite în ţară o echipă internaţională de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precum cea aflată în prezent în oraşul chinez Wuhan, pentru a cerceta originea coronavirusului, transmite EFE.

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Wang Wenbin, a declarat într-o conferinţă de presă că experţii locali "au pus la dispoziţia cercetătorilor internaţionali o imensă cantitate de informaţii şi rezultatele anchetei" şi au avut "schimburi profunde" cu aceştia, potrivit Agerpres.

Wang şi-a exprimat speranţa că şi SUA vor face la fel precum China şi vor adopta o atitudine "pozitivă, ştiinţifică şi cooperantă" în căutarea originii noului coronavirus.

În acest sens, Wang a sugerat că SUA ar trebui să invite experţi ai OMS să viziteze ţara nord-americană, ca parte a anchetei organizaţiei internaţionale.

 

Începutul pandemiei COVID-19. China lansează teza propagandistică că US Army e responsabilă de noul coronavirus



În martie anul trecut, când pandemia de COVID-19 nu devenise o problemă globală – generând o criză pandemică – mai mulţi oficialităţi chineze, precum un reprezentant al MAE chinez, Zhao Lijian, au data naştere unei naraţiuni propagandistice, susţinând că că virusul ar fi putut ajunge la Wuhan prin intermediul militarilor americani care au participat la Jocurile Mondiale Militare desfăşurate în octombrie 2019 în acest oraş, ba chiar au vorbit despre posibilitatea că virusul să fi scăpat dintr-un laborator american. 

Într-o postare dură, scrisă în engleză pe contul său verificat de Twitter, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a spus că SUA sunt cele lipsite de transparenţă.

"Când a apărut pacientul zero în SUA? Câte persoane sunt infectate? Care sunt spitalele? Poate că armata SUA a adus epidemia la Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi-vă publice datele! SUA ne datorează o explicaţie", a scris Zhao Lijian. Acest purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, utilizator activ şi deseori combativ de Twitter, nu a oferit nicio dovadă în sprijinul sugerării că armata SUA ar fi de vină pentru izbucnirea bolii în China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel