'Programul Stratobus': Armata franceză își propune să atingă stratosfera

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenţia franceză de achiziţii pentru apărare (DGA) este interesată de programul Stratobus și se implică într-un studiu care să determine cum ar putea fi folosit vehiculul ca o platformă pentru culegerea de informații, pentru supraveghere și recunoaștere, astfel încât să răspundă cerințelor Armatei franceze.

Stratobus, dezvoltat de Thales, ar urma să devină o aeronavă autonomă potrivită pentru diverse misiuni. Ar putea fi veriga lipsă dintre drone și sateliți. Stratobus este proiectat să funcționeze la o altitudine de 19 kilometri, deasupra nivelului de trafic aerian. Este destinată, în special, utilizării regionale în scop civil și/sau militar, inclusiv pentru telecomunicații, navigație și monitorizare. Pentru că nu are nevoie de un vehicul de lansare, Stratobus poate răspunde mai eficient nevoilor organizațiilor de apărare și securitate, cum ar fi de exemplu supravegherea permanentă a unei zone predefinite.

 

Stratobus, o aeronavă stratosferică

 

Stratobus este un aeronavă staționară stratosferică. Măsoară 100 de metri lungime, are un diametru maxim de 33 metri și cântărește mai puțin de 5 tone metrice. Stratobus poate transporta o sarcină utilă de până la 250 kg, are nevoie de doar patru ore pentru a ajunge în stratosferă şi de tot atâtea pentru a se întoarce. Este un dispozitiv low-cost din punct de vedere al operării, extrem de competitiv pentru aplicații civile sau militare regionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel