Program pentru utilizarea dronelor de la baza Incirlik, suspendat de SUA după intervenția Turciei în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Avioane SUA F-15 desfășurate la Baza Aeriană de la Incirlik. Sursă: US Army Incirlik
Foto: Avioane SUA F-15 desfășurate la Baza Aeriană de la Incirlik. Sursă: US Army Incirlik

Administraţia Donald Trump a suspendat un program de cooperare cu Turcia, care implica utilizarea dronelor militare, din cauza intervenţiei armatei turce în nord-estul Siriei.

Programul implica utilizarea dronelor militare de recunoaştere pentru monitorizarea activităţilor militanţilor grupului separatist Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează Mediafax care citează Reuters. Statele Unite au suspendat programul pe termen nelimitat ca reacţie la intervenţia militară turcă în nord-estul Siriei.

Dronele militare americane utilizate în aceste misiuni erau lansate din baza aeriană turcă Incirlik. Misiunile americane de recunoaştere au fost suspendate imediat după ce Turcia a intervenit militar, în octombrie 2019, împotriva grupurilor insurgente kurde din Siria.

Departamentul american al Apărării a confirmat existenţa programului de cooperare, fără însă a specifica dacă a fost suspendat. "Am susţinut Turcia în contracararea PKK de câteva decenii. Politica noastră nu ne permite să furnizăm detalii despre chestiuni operaţionale", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de agenţia Reuters. Departamentul de Stat american a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel