Forţele Armate Ungare îşi vor schimba stocul de arme: Producătorul ceh de arme de foc Colt, acord pentru înfiinţarea unei fabrici în Ungaria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai important producător de arme din Cehia, compania de armament Colt CZ, a încheiat un acord cu compania de stat maghiară N7 Holding Ltd. În cadrul acestui acord, care pune bazele unei colaborări pe termen lung, cele două companii intenţionează să înființeze împreună compania Colt CZ Ungaria. Scopul cooperării este înființarea unei fabrici de arme de calibru mic în Ungaria, care va furniza echipamente pentru Forțele Armate Ungare.

Forţele Armate Ungare îşi vor schimba stocul de arme de foc cu echipamente produse sub licenţă cehă, a anunţat ministrul ungar al apărării, citat vineri de agenţia MTI.

Producătorul ceh de arme de foc Colt CZ Group a afirmat joi că a semnat un acord cu holdingul de stat ungar N7 privind înfiinţarea unei facilităţi de producţie în Ungaria.

În 2018, compania de stat maghiară de armament MoD Arzenál a cumpărat licențe pentru asamblarea și producția a patru produse - arme de foc - dezvoltate de Colt CZ. Acestea sunt pistoalele CZ P-07 și CZ P-09, carabinele CZ Scorpion EVO 3 și puștile CZ BREN 2.

Armele vor fi produse atât pentru forţele armate ungare, cât şi pentru piaţa internaţională, a precizat într-o postare pe Facebook ministrul Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Acesta a calificat parteneriatul anunţat drept "un pas foarte important în dezvoltarea armatei ungare şi a industriei de apărare ungare".

"Proiectul este implementat la fabrica de stat Arzenál, deținută de statul ungar, din orașul Kiskunfélegyháza", au declarat reprezentanții Colt CZ.

Partea ungară va pune la dispoziție unitatea de producție, tehnologia și forța de muncă calificată. Colt CZ va pune la dispoziție know-how-ul său, lanțul de aprovizionare și accesul la rețeaua sa de clienţi.

Ungaria nu trebuie doar să cumpere echipamente, ci şi să "creeze o platformă de inovare, oportunităţi de inovare, locuri de muncă şi să genereze venituri fiscale", în interesul reducerii dependenţei sale de furnizorii de armament, a notat ministrul.

Potrivit președintelui grupului Colt CZ, Jan Drahota, societatea va opera o fabrică modernă în care Ungaria a investit în ultimii trei ani.

,,Obiectivul nostru comun este de a reînarma forțele armate maghiare cu arme moderne de calibru mic și, în același timp, de a ajuta Ungaria să își construiască propria capacitate de producție în acest sector. Suntem mândri că Ungaria ne-a ales ca partener în acest proiect strategic", a declarat Drahota.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel