Procesul de reformare a armatei ruse a intrat în faza finală: Crearea noilor Regiuni Militare Moscova și Leningrad va fi încheiată în luna martie 2024

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 20.12.2023, citând o sursă apropiată Ministerului rus al Apărării, că formarea Regiunilor Militare Moscova și Leningrad se va încheia în luna martie 2024, prin desființarea Regiunii Militare Vest și reorganizarea Flotei de Nord.

,,Procesul de reînființare a Regiunilor Militare Moscova și Leningrad va fi finalizat în luna martie 2024 și, în acest fel, va fi recreată structura regiunilor militare de pe vremea fostului URSS”, a spus sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, Flota de Nord își va pierde statutul de Regiune Militară și va transfera Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și corpul de armată din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă, către noua Regiune Militară Leningrad.

Jurnaliștii agenției Tass au confirmat acest lucru și pe baza unui extras din Registrul Unificat de Stat al Persoanelor Juridice, din care rezultă faptul că persoana juridică “Flota de Nord” se află în proces de reorganizare și va fuziona cu alte persoane juridice.

Pentru prima dată, planurile de reînființare a celor două Regiuni Militare au fost anunțate de către ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, la reuniunea Colegiului Ministerului Apărării din decembrie 2022.

La rândul său, președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit zilele trecute despre nevoia de reînființare a Regiunii Militare Leningrad, din cauza aderării Finlandei la NATO.

Comentariul autorului: Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a evocat problema reînființării Regiunilor Militare Moscova și Leningrad și în cursul zilei de ieri, 19 decembrie, când, la Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse de la Moscova, s-a desfășurat o ședință lărgită a Colegiului Ministerului Apărării, în care a fost efectuat bilanțul anului de instrucție 2023 și au fost stabilite prioritățile armatei ruse pentru anul 2024.

Cu această ocazie, Serghei Șoigu a precizat că, în cadrul Forțelor Armate continuă procesul de formare a Regiunilor Militare Moscova și Leningrad, care este motivat de aderarea Finlandei la NATO și viitoarea admitere a Suediei în Alianță. Acesta a menționat, de asemenea, că partea rusă ia în considerare și acordul încheiat recent între SUA și Finlanda, care prevede utilizarea de către americani a 21 de facilități militare finnlandeze, inclusiv toate cele patru baze aeriene ale țării.

După cum a declarat ministrul rus al apărării, în cadrul procesului de reformă a Forțelor Armate, în anul 2023, au fost formate și echipate complet două armate de arme întrunite, un corp de aviație mixtă și 50 de mari unități și unități militare, inclusiv patru divizii, 18 brigăzi și 28 de regimente.

De asemenea, cele patru flote și Flotila din Marea Caspică au fost scoase din structura Regiunilor Militare și resubordonate direct comandantului-șef al Forțelor Navale. În Marea Azov, considerată acum de oficialii de la Moscova mare internă a Federației Ruse, a fost înființat un raion militar maritim.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel