Rusia. Avioanele invizibile SU-57, probleme la motor

Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a amânat achiziția aeronavelor de tip Su-57 în configurație de serie înainte de 2020 și a amânat producția în masă a avionului de vânătoare.

Decizia Rusiei de a achiziționa și de a opera o flotă de avioane de vânătoare capabile de sarcini multiple, de generația a cincea până în 2018-19, a fost amânată încă o dată din cauza problemelor apărute la motor.

Așteptările inițiale erau ca un contract pentru seria Su-57 să fie semnat în 2018, dar agenția TASS a dat publicității un reportaj conform căruia contractul pentru lotul de avioane de vânătoare de generația a cincea va fi semnat în 2020. "În 2020, intenționăm să semnăm cel de-al doilea contract pentru fabricarea și livrarea a 13 aeronave de vânătoare de tip Su-57, unele dintre ele fiind echipate cu motoare de generația a doua", a declarat pentru TASS săptămâna aceasta o sursă din industria aeronautică rusă.

 

Motor mai puternic

 

Rușii par să fi ajuns, în cele din urmă, la concluzia că motorul cu reacție Saturn AL-41F pur și simplu nu este suficient de puternic pentru aeronavele de tip Su-57. În decembrie 2017, un avion Su-57 a zburat pentru prima dată cu un motor mai performant, de tip Saturn Izdeliye 30.

Aeronava invizibilă pe radar Su-57, care a zburat pentru prima dată în ianuarie 2010. Avionul poate fi echipat cu mare varietate de bombe şi rachete și se remarcă prin manevrabilitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel