Primi militari ucraineni au ajuns în Germania pentru a învăţa să folosească obuzierele PzH 2000

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat PzH 2000. Sursa Foto: Producătorul german de tancuri Krauss-Maffei Wegmann (KMW).
Obuzier autopropulsat PzH 2000. Sursa Foto: Producătorul german de tancuri Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Primi militari ucraineni au ajuns deja în Germania. Aici, la o şcoala a Bundeswehr (armata germană), soldaţii ucraineni vor fi pregătiţi de instructori militari germani şi oladezi cum să opere obuzierele autopropulsate Panzerhaubitze 2000, oferite Ucrainei de Germania şi Olanda ca parte a unui pachet de asistenţă militară.

Instruirea primilor soldații ucraineni pentru operarea obuzierelor autopropulsate Panzerhaubitze 2000 a început în Germania. Atât Germania, cât și Olanda intenționează să instruiască până la 18 echipaje (n.r. echipajul unui obuzier Pzh 2000 este format din 5 persoane, ceea ce înseamnă că 90 de militari ucraineni sunt acum în Germania la cursuri), a declarat ieri ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

,,Militarii ucraineni au sosit în Germania pentru a urma un antrenament necesar învăţării folosirii obuzierelor autopropulsate Panzerhaubitze 2000, pe care Germania intenționează să le furnizeze Ucrainei. Antrenamentul este programat să înceapă pe 11 mai la Școala de Artilerie Bundeswehr din Idar-Oberstein”, a transmis cotidianul german DW pe contul său de Twitter.

"Astăzi, în Germania a început antrenamentul soldaților ucraineni pe Panzerhaubitze 2000. Noi, împreună cu Olanda, plănuim să instruim până la 18 echipaje ucrainene. Acest lucru înseamnă că nici Germania și nici NATO nu vor deveni beligeranți", a declarat Lambrecht.

Anterior, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Germania și Olanda vor furniza Ucrainei 12 obuziere Panzerhaubitze 2000.

Panzerhaubitze 2000 este un obuzier autopropulsat german de 155 mm cu sistem automat de încărcare şi un nivel ridicat de automatizare a tuturor sistemelor.

Obuzierul PzH 2000 este echipat cu un tun de 155 mm/L52 care dispune de un sistem de încărcare complet automat. PzH 2000 este compatibil cu muniția standard NATO de 155 mm. Cadenţă de tragere este de 9 proiectile pe minut. Obuzierul poate lovi ţinte aflate pe o rază cuprinsă între 30-40 km, în funcţie de tipul de proiect folosit.

PzH 2000 are un echipaj format din cinci persoane: comandant, trăgător, doi operatori care asistă la încărcarea proiectilelor și un șofer. Angajarea ţintelor poate fi efectuată de un echipaj format din doi militari. Operatori care asistă la încărcarea proiectilelor intervin numai atunci când încărcătorul automat al obuzierului nu funcţionează.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel