Primele tancuri Abrams M1 au intrat în dotarea US Army

Eduard Pascu / 31 mai 2020 / 17:00

Brigada de Blindate „Greywolf” a US Army primit noua versiune de tancuri Abrams M1A2 SEP v3.

Brigada de Blindate Greywolf a transmis pe Twitter imagini cu noile tancuri M1A2 recent primite. Aceasta este cea mai recentă versiune a singurului tanc principal de luptă al SUA.

"Cu excepția exteriorului, SEP v3 de astăzi ar fi aproape de necunoscut pentru echipajele care au lucrat pe primele variante", se arată în postarea Brigăzii de Blindate.

Lista de îmbunătățiri este lungă: echipamente electronice pentru controlul focului care fac ca tunul SEP v3 să poată trage mai rapid și mai precis; motor îmbunătățit, noi sisteme de suspensie pentru performanțe mai mari și pentru a sprijini creșterea în greutate a platformei.

Cele mai noi Abrams sunt mult mai blindate decât versiunile anterioare. Unele surse au spus că M1A2 SEP v3 va fi echipat cu un sistem de protecție activă Trophy (APS) care elimină amenințările inamice, cum ar fi contramăsuri pentru rachetele ghidate și sisteme de rachete antitanc.

SEP v3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime. Deocamdată nu au fost furnizate informații exacte privind greutatea totală a tancul cu tot cu blindajul suplimentar. Conform unor informații publicate de unele surse se pare că greutatea tancului s-ar ridica la 69 de tone. Echipajul este format din patru tanchiști.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy