Prima navă amfibie de asalt din clasa Type 075 a Chinei va pleca în misiune

Eduard Pascu |
Data publicării:

Prima navă amfibie de asalt a Chinei din clasa Type 075 își va începe curând voiajul pe mare, a informat presa chineză pe 14 iulie 2020, într-un moment în care Taiwanul organizează exerciții prin care simulează respingerea unei invazii din partea Chinei.

China a lansat deja două nave amfibii de asalt din clasa Type 075, una în septembrie 2019 și cealaltă în aprilie 2020. Acestea sunt în curs de echipare la șantierul naval Hudong Zhonghua din Shanghai.

Navele din această clasă au un deplasament de 36.000 de tone și o capacitate de transport de 30 de elicoptere. Este propulsată de un motor diesel cu 9.000 kW, transmite navyrecognition.com.

Judecând după mărimea navelor, acestea sunt mai mari decât cele din clasa Canberra ale Australiei sau clasa Mistral ale Franței și pe locul doi după navele US Navy din clasa Wasp.

Conform experților, acest gen de nave pot fi utilizate și pentru a proteja integritatea teritorială și suveranitatea în Marea Chinei de Sud, mai precizează sursa citată.

Plecarea în misiune se pare că va avea loc conform programării, deși nava a fost afectată de un incendiu în luna aprilie

Citește și: Taiwanul simulează o ripostă la o eventuală invazie din partea Chinei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel