Prima dronă turcească Bayraktar TB2 a fost livrată Forțelor Navale Ucrainene. Kievul țintește cel puțin 48 de UAV-uri

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Marina Ucrainei a primit prima dronă turcească Bayraktar TB2.

"UAV-urile Bayraktar sporesc semnificativ capacitatea forţelor navale ale Ucrainei de a apăra frontierele sudice", a declarat viceministrul apărării, Oleksandr Mironiuk, citat într-un comunicat, notează Agerpres, care citează DPA.

Potrivit oficialului ucrainean, noile aeronave au o rază de acţiune de circa 300 de kilometri, dublu faţă de versiunea anterioară.

Kievul dispune deja de şase drone de luptă produse în Turcia de tip Bayraktar TB2, dar potrivit celor de la Daily Sabah acestă versiune sunt operate de Forțele Aeriene.

Ministerul Apărării din Ucraina intenționează să își extindă flota de vehicule aeriene fără pilot “Bayraktar TB2” până la 48 de drone. În prezent, Forțele Aeriene ucrainene dispun de șase drone “Bayraktar TB2” și trei stații de control la sol. 


Ucraina va produce UAV-uri Bayraktar TB2

 

DefenseRomania a scris încă de anul trecut despre anunțul directorul executiv al companiei ucrainene "Ukrspetsexport", Vadym Nozdrya, care a confirmat informația potrivit căreia în Ucraina va fi înființată o fabrică destinată producției dronelor “Bayraktar TB2”, ca parte a unui proiect comun cu Turcia.

În viitor, Ucraina va produce o variantă ușor modificată a UAV-ului “Bayraktar TB2”, pe care o va  putea exporta în mod independent către țări terțe, cu condiția acestea să nu fie deja angajate în astfel de negocieri cu Turcia. Un exemplu oferit de oficialul ucrainean în acest sens este Azerbaidjanul, care a comandat deja 36 de UAV-uri din Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel