Președinția turcă: NATO este vitală pentru securitatea Turciei și pacea din regiune

Eduard Pascu / 14 iun 2021 / 09:47
Convoi VJTF Turcia Sursa foto: Captura video MApN
Convoi VJTF Turcia Sursa foto: Captura video MApN

”Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să recunoască prioritățile naționale ale statelor sale membre și să le garanteze sprijinul în momentele de necesitate pentru a face față noilor provocări de securitate globală”, a declarat purtătorul de cuvând al președinției Turciei.

"Alianța trebuie să aibă o viziune clară pentru a face față noilor provocări de securitate și un angajament în sprijinul membrilor", a declarat Fahrettin Altun pentru Al Jazeera, transmite Anadolu.

În articol, intitulat ”Viziunea Turciei pentru NATO într-o eră a provocărilor globale”, Altun a subliniat necesitatea Alianței de a-și actualiza conceptul strategic în urma schimbării dinamicii regionale de securitate din ultimul deceniu.

El a spus că Turcia a fost întotdeauna în fruntea confruntărilor pentru securitatea comună a alianței.

Participarea Turciei la misiuni NATO în întreaga lume, inclusiv în Afganistan și Irak, și găzduirea activelor strategice NATO pe teritoriul său demonstrează ”angajamentul său robust” față de alianță, a subliniat el.

”Considerăm NATO indispensabilă pentru securitatea națiunii noastre și pentru pace în regiunea noastră”, a remarcat el.

Altun a subliniat că Turcia este gata să-și plătească partea echitabilă ”pentru a asigura securitatea colectivă a alianței noastre”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit duminică la Bruxelles, Belgia, pentru a participa la summit-ul NATO, care va avea loc cu participarea liderilor țărilor membre ale alianței.

Liderii țărilor NATO vor discuta calea pe care o va urma alianța militară în următorul deceniu în fața unor provocări precum China, Rusia și amenințările cibernetice.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy