Președinția turcă: NATO este vitală pentru securitatea Turciei și pacea din regiune

Eduard Pascu |
Data publicării:
Convoi VJTF Turcia Sursa foto: Captura video MApN
Convoi VJTF Turcia Sursa foto: Captura video MApN

”Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să recunoască prioritățile naționale ale statelor sale membre și să le garanteze sprijinul în momentele de necesitate pentru a face față noilor provocări de securitate globală”, a declarat purtătorul de cuvând al președinției Turciei.

"Alianța trebuie să aibă o viziune clară pentru a face față noilor provocări de securitate și un angajament în sprijinul membrilor", a declarat Fahrettin Altun pentru Al Jazeera, transmite Anadolu.

În articol, intitulat ”Viziunea Turciei pentru NATO într-o eră a provocărilor globale”, Altun a subliniat necesitatea Alianței de a-și actualiza conceptul strategic în urma schimbării dinamicii regionale de securitate din ultimul deceniu.

El a spus că Turcia a fost întotdeauna în fruntea confruntărilor pentru securitatea comună a alianței.

Participarea Turciei la misiuni NATO în întreaga lume, inclusiv în Afganistan și Irak, și găzduirea activelor strategice NATO pe teritoriul său demonstrează ”angajamentul său robust” față de alianță, a subliniat el.

”Considerăm NATO indispensabilă pentru securitatea națiunii noastre și pentru pace în regiunea noastră”, a remarcat el.

Altun a subliniat că Turcia este gata să-și plătească partea echitabilă ”pentru a asigura securitatea colectivă a alianței noastre”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit duminică la Bruxelles, Belgia, pentru a participa la summit-ul NATO, care va avea loc cu participarea liderilor țărilor membre ale alianței.

Liderii țărilor NATO vor discuta calea pe care o va urma alianța militară în următorul deceniu în fața unor provocări precum China, Rusia și amenințările cibernetice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel