Președinția Rusiei va avea o flotă nouă de aeronave până în 2030

Eduard Pascu |
Data publicării:
Il-96-300 Sursa foto: Twitter/BoardingPass
Il-96-300 Sursa foto: Twitter/BoardingPass

Grupul de aviație, Rossiya Airlines, responsabil cu transportul conducerii de vârf a Rusiei va avea o flotă nouă de aeronave până în anul 2030, a declarat președintele grupului, Konstantin Tereshchenko.

"Așteptăm ca flota noastră de avioane să fie completată cu două noi aeronave cu design special Il-96-300 și trei versiuni de pasageri Tu-214. Așteptăm și sosirea a două noi elicoptere Mi-38", a mai spus directorul executiv citat de TASS.

Programul de livrare de noi aeronave către grupul prezidențial de aviație va fi implementat până în 2030, a adăugat el.

Nu sunt stabilite cerințe speciale pentru avioanele grupului prezidențial de aviație, a mai precizat Tereshchenko.

"Există cerințe generale ca pentru toată aviația civilă. Acestea sunt aeronave de serie, dar cu unele adăugiri", a explicat el.

 

Autonomie deplină

 

"Principala cerință pentru aeronavele grupului special de aviație este ca totul să funcționeze. Chiar dacă un singur scaun nu se înclină, schimbăm avionul și nu îl trimitem pe un zbor", a mai spus Konstantin Tereshchenko.

"În cazul celorlalte companii aeriene, acestea au așa-numitele defecte admise la zbor, care nu afectează siguranța avionului. Acest lucru nu este valabil în cazul în grupul nostru de aviație. Absolut totul trebuie să funcționeze perfect", a subliniat Tereshchenko.

O altă regulă obligatorie este asigurarea întreținerii aeronavei, utilizând personalul grupului de aviație. În acest scop, grupul de aviație are un personal de tehnicieni ”pentru a ne asigura că nici o altă persoană nu poate atinge aeronava noastră", a mai precizat Tereshchenko.

 

Grupul Rossiya Airlines

 

Grupul special de aviație Rossiya este responsabil de transportul cu aeronavele a președintelui țării, a primului ministru al Rusiei, a membrilor și conducerii Dumei de stat și ale Consiliului Federației, șefilor Curților Constituționale și Supreme, a procurorului general, a președintelui Comitetului de anchetă, a șeful administrației de la Kremlin și a ministrului rus de externe.

Istoria grupului special de aviație Rossiya datează din 1956, când înalții oficiali ai URSS au schimbat avioanele militare conduse de piloții Forțelor Aeriene pentru avioanele unui grup aerian special desemnat înființat în cadrul Aeroflot pe Aeroportul Vnukovo din Moscova. Echipa a fost numită ulterior Grupul de aviație nr. 235. Compania de transport de stat Rossiya a fost înființată în 1995.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel