Președintele Klaus Iohannis ar evalua „foarte serios” o eventuală propunere de a conduce NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursă foto: Klaus Iohannis @official Facebook
Sursă foto: Klaus Iohannis @official Facebook

Președintele Klaus Iohannis a făcut referire la un subiect apărut în presa națională și internațională cu privire la viitorul secretar general al NATO.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă da curs unei asemenea propuneri, președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că nu ar spune nu, dar e nevoie întâi de propunere.

„Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Amintim că la începutul lunii februarie, în contextul în care mandatul lui Jens Stoltenberg se apropia de final, agenția germană DPA scria că, potrivit unor surse din cadrul Alianţei, fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, şefa guvernului eston, Kaja Kallas, fostul comisar european pentru politică externă Federica Mogherini şi preşedintele român Klaus Iohannis au fost toţi evocaţi drept posibili candidaţi pentru acest post.

Între timp, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă, la exact o lună de la invadarea Ucrainei, liderii statelor NATO au convenit pe 24 martie 2022, în cadrul unui summit, să-i prelungească mandatul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al Alianţei cu un an, până la 30 septembrie 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel