Preşedintele egiptean şi şeful CIA discută despre tensiunile din regiune

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Twitter/ Mohammed Maree
Sursa foto: Twitter/ Mohammed Maree

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi s-a întâlnit duminică la Cairo cu şeful Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, pentru a discuta despre unele dosare regionale, între care situaţia din Teritoriile palestiniene şi din Afganistan, potrivit AFP.

Pe agenda întâlnirii figurează "un anumit număr de dosare regionale în care cele două ţări au un interes comun, în special tensiunile în Orientul Mijlociu şi în Afganistan, barajul Renaissance (construit pe Nil de Etiopia) şi criza în Libia", potrivit unui comunicat al preşedinţiei egiptene, care nu oferă alte detalii, transmite Agerpres.

Egiptul, a doua ţară după Israel care primeşte cele mai multe ajutoare de la aliatul său american, a negociat o fragilă încetare a focului în luna mai pentru a pune capăt unui război de 11 zile între Israel şi grupări palestiniene înarmate din Fâşia Gaza, unde Hamas se află la putere.

William Burns, care a scris o carte despre relaţiile dintre Egipt şi SUA, s-a deplasat săptămâna trecută în Israel şi în Cisiordania.

Cairo este de asemenea susţinut de Washington în revendicările sale privind marele baraj construit de Etiopia pe Nil, care ameninţă - potrivit Egiptului - aprovizionarea sa cu apă.

În Afganistan, preşedintele Ashraf Ghani a părăsit duminică ţara, unde talibanii sunt pe punctul de a prelua puterea, după decizia SUA de a se retrage de pe teritoriul afgan după 20 de ani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel