Preşedintele Afganistanului, atacat cu tiruri de rachete

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a fost vizat joi de mai multe tiruri cu rachete în timp ce se afla într-o vizită în provincia Ghazni (est), dar fără ca atacul să provoace victime sau răniţi, informează AFP, citând diverse surse oficiale de la Kabul. 

'Preşedintele Ghani se afla în interiorul palatului guvernatorului când rachetele au fost lansate', a indicat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni, Aref Noori. 'Una dintre rachete a căzut la o distanţă de 200-300 metri de palat', a adăugat şeful adjunct al poliţiei din provincie, Ramazan Ali Mohseni, precizând că trei rachete au fost lansate în total. 'Ele au căzut departe de palatul guvernatorului', a asigurat purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan, Haroon Chakhansuri, care spune că a auzit doar sunetul unei explozii de rachetă 'căzută la o periferie a Ghazni'. 

Nu au existat victime în urma acestui atac, care nu a fost încă revendicat

La începutul lunii august, talibanii au lansat un asalt masiv împotriva Ghazni, oraş strategic situat la două ore de mers cu maşina de la Kabul. Armata afgană, sprijinită de raiduri aeriene americane, a luptat timp de mai multe zile înainte de a-i forţa să se retragă. Bilanţul confruntărilor de atunci s-a ridicat la peste 200 de morţi. 

Preşedintele Ashraf Ghani efectuează joi a doua sa vizită în acest oraş de la asediul talibanilor

Liderul afgan a fost ţinta unui atac spectaculos la mijlocul lunii august, când mai mult de 30 de obuze de mortier au vizat în decurs de şase ore palatul prezidenţial din Kabul. Revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, acest atac, soldat cu şase răniţi, l-a obligat pe Ashraf Ghani să-şi întrerupă de mai multe ori discursul difuzat în direct. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel