Presa rusă de propagandă publică o înregistrare video în care apare din nou ''în viaţă'' comandantul Flotei ruse din Marea Neagră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Presa rusă a publicat, la 27 septembrie, o înregistrare video în care apare Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră.
Presa rusă a publicat, la 27 septembrie, o înregistrare video în care apare Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră.

Presa rusă a publicat, la 27 septembrie, o înregistrare video în care apare Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, înmânând premii echipei de fotbal care a câștigat o competiţie sportivă organizată la nivelul armatei ruse. Este pentru a doua oară într-o săptămână când fotografii și materiale video cu amiralul Sokolov sunt publicate de presă rusă pentru a contrazice Forțele pentru Operații Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei care au anunțat moartea acestuia.

Imaginile au fost publicate de canalul ruse de propagandă Zvezda ("Steaua"), administrat de Ministerul rus al Apărării şi de mai multe canalele rusești de mesagerie de pe Telegram și VK.

Pe canalele de telegram au fost publicat primele imagini care îl arată pe amiralul rus Sokolov oferind "în acest moment" mai multe premii jucătorilor unei echipe de fotbal.

Canalul Zvezda a postat, de asemenea, un comentariu video al lui Sokolov, în care acesta vorbea despre "reuşitele" Flotei Mării Negre, precum și despre faptul că Brigada 810 de pușcași marini a fost decorată cu Ordinul Amiralului Fedor Ushakov.

Cu toate acestea, pe videoclip nu este indicată data filmării, iar Sokolov nu menționează niciun eveniment care ar putea indica aproximativ momentul declarațiilor sale și, bineînțeles, nu infirmă informațiile din mass-media despre moartea sa.

Acestea sunt primele indicii care ne fac să presupunem că filmarea nu este una recentă, realizată în ultima săptămână.

Mai mult decât atât, ambele evenimente - victoria echipei de fotbal FC Chornomoreț și acordarea ''Ordinului Ushakov'' Brigăzii 810, au avut loc cu ceva timp ca Forțele ucrainene pentru Operații Speciale să efectueze un atac clădiri comandamentului Flotei Mării Negre a Federației Ruse, relatează  Ukrainska Pravda.

Informaţiile analizate de mass-media ucraineană arată că așa-numitul guvernator al Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a anunţat anterior că Brigada 810 a fost recompensată pe 29 august, deci cu aproximativ o lună în urmă ca ucrainenii să atace comandamentul Flotei ruse din Marea Neagră.

Campionatul, pe care clubul de fotbal menționat mai sus l-a câștigat, a avut loc la 18 septembrie, adică cu câteva zile înainte de atacul cu rachete efectuat de ucraineni.

În același timp, pe site-ul Federaţiei de Fotbal din Crimeea au fost publicate, la 19 septembrie, fotografii făcute după competiție, iar toți sportivii au medalii foarte asemănătoare cu cele pe care Sokolov le-ar fi acordat la 27 septembrie, aşa cum a susţinut mass-media rusă de propagandă.

Pe 20 septembrie, pe rețeaua de socializare VK, pe pagina clubului de fotbal FC Chornomoreț, a fost postat un videoclip de la ceremonia de premiere, înregistrat probabil în ziua finalei competiţiei sportive, în care gazda spune că întâlnirea echipei cu comandantul Flotei ruse a Mării Negre este programată pentru 20 septembrie, în sala Ekaterininski a ''Casei ofițerilor Flotei Mării Negre''. Acest este locul unde este realizată filmarea de mai sus în care Viktor Sokolov face declaraţii în faţa presei.

Televiziunea rusă de stat a difuzat marţi un material video în care amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei Rusiei la Marea Neagră, apare luând parte prin videoconferinţă la o întâlnire a liderilor apărării, la o zi după ce forţele speciale ucrainene au anunţat că l-au ucis.

După ce au apărut informații despre despre lichidarea comandantului Flotei Mării Negre a Federației Ruse, viceamiralul Viktor Sokolov, Kremlinul a încercat să demonstreze că este în viață.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel