Presa germană: Obuzierele autopropulsate PzH 2000, care au fost oferite Ucrainei de Germania şi Olanda, au mari probleme tehnice

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Obuzierul autopropulsat (ACS) german Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) este considerat unul dintre cele mai moderne și mai bune sisteme de artilerie din lume, dar utilizarea sa în condiţii reale de luptă, pe frontul din Ucraina, a ridica deja câteva semne de întrebare cu privire la această ''etichetă''.

 

În urmă cu aproape două săptămâni, DefenseRomania precizat, citând un articol publicat săptămânalul german Der Spiegel, ca la doar o lună de la livrarea primelor obuziere autopropulsate (ACS) germane Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) către Ucraina, aceste piese de artilerie prezintă deja semne clare de uzură.

După ce au fost folosite în luptă, unele dintre aceste obuziere autopropulsate pe care Germania le-a livrat Ucrainei au afișat mesaje de eroare pe sistemul de control al focului.

La scurt timp după ce aceste informaţii au ajuns în spaţiul public, Bundeswehr (armata germană) a ţinut să precizeze că nu se consideră vinovată pentru aceste defecţiuni tehnice, iar aceste problemele tehnice sunt legate de cadența prea mare a focului - Forțele Armate Ucrainene utilizează prea mult obuzierele PzH 2000.

Potrivit experților militari din armata germană, acest lucru creează o sarcină uriașă asupra mecanismului de încărcare a obuzierului.

La momentul respectiv, tot Der Spiegel preciza că Bundeswehr s-a angajat să trimită seturi suplimentare de piese de schimb în Ucraina în scurt timp pentru a remedia problemele. Totodată, guvernul german negociază cu complexul militar-industrial înființarea unui centru de reparare a armelor în Polonia pentru a reduce timpul alocat transportului și lucrărilor de mentenanţă.

Ulterior, Markus Faber, deputat în Bundestag din Partidul Liber Democrat și membru al grupului parlamentar pentru politica de apărare, a relatat că doar cinci dintre cele 15 obuziere autopropulsate PzH 2000, pe care armata ucraineană le-a primit din Germania şi Olanda, erau operaționale - puteau fi utilizate pe câmpul de luptă.

Potrivit Berliner-Zeitung, motivul pentru care obuzierele autopropulsate PzH 2000 se afla într-o stare tehnică se datorează faptului că militarii ucraineni nu menajează aceste sisteme de artilerie, ci le folosesc intens pe câmpul de luptă.

„Am aflat de la Ministerul ucrainean al Apărării că cinci din cincisprezece obuziere autopropulsate sunt încă operaționale”, a spus Markus Faber pentru ntv.de, după ce a efectuat o vizită oficială în Ucraina.

Oficialul german precizează că partea ucraineană și-a exprimat dorința de a primi mai multe piese de schimb.

Deși Germania a furnizat câteva piese de schimb pentru aceste obuziere, există şi nevoia de reparații care sunt necesare să fie efectuate la fața locului - direct pe câmpul de luptă. Până acum, aceste piese de schimb  au fost disponibile pentru efectuare unui număr mic de reparații minore.

Politicianul german a fost criticat că a făcut o astfel de declarație, deoarece oferă anumite detalii ruşilor despre starea tehnică a armelor pe care armata ucraineană le primeşte. Acesta a răspuns că informațiile despre problemele tehnice pe care le au sistemele de artilerie autopropulsate Panzerhaubitze 2000 au apărut în presa germana cu mult înainta declaraţiilor sale.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel