Presa americană: SUA trebuie să-și redimensioneze prezența militară în Europa, deoarece Rusia nu mai reprezintă un pericol

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: US Army Facebook
Sursă foto: US Army Facebook

Publicația americană The Hill consideră că președintele Statelor Unite, indiferent cine va fi acesta, va trebui să decidă retragerea unei părți din contingentul militar dislocat în Europa, deoarece Rusia nu reprezintă o amenințare militară pentru SUA.

Potrivit publicației, Statele Unite nu au nevoie de atât de multe trupe în Europa, deoarece Rusia nu va ataca pe nimeni. Noul președinte trebuie să-și reconsidere atitudinea față de Europa, pentru că în timpul lui Trump majoritatea promisiunilor pur și simplu nu au fost îndeplinite, inclusiv retragerea promisă a contingentului militar american de pe teritoriul european.

Datele prezentate de Pentagon arată că, în luna septembrie, în Europa se aflau peste 63.800 de soldați americani, iar dacă se adaugă rezerviștii și funcționarii publici, această cifră depășește 80.000 de persoane.

Conform planurilor anunțate de Casa Albă în luna iulie, Statele Unite intenționează să retragă 6.400 de militari americani din Germania, iar pe alții să-i mute în alte locații din Europa. În același timp, unele unități americane vor fi dislocate mai aproape de granițele rusești.

Potrivit The Hill, Statele Unite se află pe un drum greșit, care constă în investiții excesive în securitatea europeană, dincolo de toate limitele rezonabile. Jurnaliștii publicației atrag atenția că au trecut 30 de ani de la sfârșitul Războiului Rece și situația s-a schimbat. În prezent, țările europene s-au îmbogățit și sunt capabile să își asigure în mod independent securitatea, mai ales că amenințarea reprezentată de Rusia este nesemnificativă.

Jurnaliștii americani apreciază că Rusia, deși reprezintă cea mai mare amenințare de pe continent, este, în același timp, o putere slabă și depășită. Economia Rusiei este regres și abia se menține pe linia de plutire din cauza prețurilor scăzute la petrol. În același timp, Kremlinul, după unele informații, se gândește la reducerea bugetului pentru apărare în anul următor.

Astfel, Rusia de astăzi nu mai reprezintă o amenințare în ceea ce privește expansiunea teritorială pe scară largă în Europa.

“Trump nu a fost prea des amabil cu Europa și comportamentul său a fost contraproductiv. Biden se comportă foarte diferit. Cu toate acestea, noua administrație ar trebui să recunoască faptul că, pentru îndeplinirea misiunii principale a NATO, Europa are nevoie de mai puține trupe americane”, au concluzionat jurnaliștii The Hill.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel