Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că nu există niciun risc ca România să rămână fără energie

Darius Muresan |
Data publicării:
Nicolae Ciucă și generalul Ion Petrescu, fostul șef al Statului Major al României. Foto: Guvernul României
Nicolae Ciucă și generalul Ion Petrescu, fostul șef al Statului Major al României. Foto: Guvernul României

Premierul român Nicolae Ciucă a dat asigurări că în contextul crizei energetice care se va accentua în următoarele luni țara noastră nu riscă să rămână fără energie.

România nu riscă să rămână fără energie, afirmă premierul Nicolae Ciucă. Prezent la o conferinţă pe tema digitalizării operaţiunilor Curţii de Conturi, el a explicat că autorităţile vor analiza toate variantele astfel încât să fie asigurată aprovizionarea cu energie electrică a cetăţenilor în sezonul rece, notează Rador.

Premierul a amintit că Guvernul a adoptat ieri un plan pentru iarnă elaborat pe baza expertizei tuturor celor care se ocupă de sectorul energetic şi a adăugat că săptămâna viitoare se va întruni Comandamentul de iarnă, care va analiza mai multe scenarii, inclusiv un scenariu negru, pentru a fi luate din timp măsurile necesare.

Nicolae Ciucă: Pentru prima dată la începutul lunii septembrie avem acest plan. El de regulă se întocmea în noiembrie şi reuşim astfel să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energetic românesc şi împreună cu cei care au participat la întocmire a planului să identificăm şi soluţiile astfel încât România să nu rămână fără energie. Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel