Premierul Armeniei: Nu intenţionăm să aderăm la NATO

Cristian Soare / 27 iul 2018 / 08:39
premierul armean, Nikol Pashinyan
premierul armean, Nikol Pashinyan

Armenia nu are intenţia de a aderea la NATO, dar va continua să colaboreze cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat premierul armean Nikol Pashinyan într-un interviu acordat postului radio Ekho Moskvy, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

"Motivul este că suntem stat membru al Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă şi obiectivul nostru este să facem mai eficientă apartenenţă Armeniei la organizaţie", a declarat premierul de la Erevan.

În acelaşi timp, Pashinyan a afirmat că Armenia intenţionează să continue să coopereze cu NATO.

"Avem unele programe comune, participăm la misiunea de menţinere a păcii din Kosovo, cooperăm cu NATO de mai mulţi ani, durează de mult timp şi vom continua", a adăugat liderul armean.

În perioada 11-12 iulie, premierul armean a participat la summitul NATO de la Bruxelles. Armenia participă la  misiunea NATO din Afganistan, care are ca scop pregătirea și sprijinirea trupelor guvernamentale afgane, lansată la 1 ianuarie 2015.

"Am participat la o întâlnire la summit, nu la summitul NATO, ci la un summit al țărilor implicate în misiunea condusă de NATO în Afganistan", a explicat Pashinyan.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy