Pregătiri în Serbia pentru revenirea la serviciul militar obligatoriu, dar decizia finală nu a fost încă luată

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Serbia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Serbia

Senatul studențesc al Facultății de Drept din Belgrad, a organizat pe 23 noiembrie, un forum cu tema  „Introducerea serviciului militar obligatoriu”, la care a participat și adjunctul ministrului apărării pentru resurse umane,  Katarina Tomašević.

Prezentând noile măsuri, la care a lucrat Ministerul Apărării pentru a oferi condiții mai bune pentru implementarea eventualei reveniri a serviciului militar obligatoriu, Katarina Tomašević a subliniat că activitatea este una de amploare, foarte importantă pentru stat și la care ministerul lucrează intens.

Pentru noi, cei din Ministerul Apărării, nu există nicio îndoială că serviciul militar obligatoriu este ceva la care trebuie revenit. Vom continua să lucrăm la toate activitățile importante în această direcție și vom încerca să facem totul pentru a fi pregătiți atunci când statul va lua o decizie. Trebuie să avem grijă să asigurăm efective complete Armatei Serbiei, în primul rând din cauza mediului de securitate, dar și din cauza tuturor celorlalte lucruri pentru care o armată  există, a declarat adjunctul ministrului apărării pentru resurse umane, Katarina Tomasevic, care a reamintit că Armata sârbă este prezentă în timpul dezastrelor naturale, construiește drumuri și sprijină cetățenii țării în toate problemele.

După ce a trecut în revistă 11 ani de serviciu militar voluntar, șeful Direcției Obligații de Apărare din Sectorul Resurse Umane ale Ministerul Apărării, colonelul Dragan Kotarlic, a informat audiența despre concluziile analizei efectuate de sistemul de apărare privind reintroducerea serviciului militar și a prezentat activitățile pregătite de Ministerul Apărării pentru crearea condițiilor optime de implementare a unei astfel de decizii.

„La Ministerul Apărării ne pregătim pentru situația în care, conducerea statului va lua o decizie privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu. S-a format un grup de lucru condus de ministrul apărării, iar lunar se oferă informații despre tot ceea ce s-a făcut, precum și despre toate problemele și variantele luate în considerare. Crearea condițiilor pentru reluarea serviciului militar obligatoriu este una dintre cele mai importante sarcini ale Ministerului Apărării în 2021 și nu am nicio îndoială că va fi și anul viitor”, a subliniat colonelul Kotarlić.

El a confirmat că sunt în curs pregătirile pentru sprijinul logistic, analiza tuturor aspectelor și costurilor și că Armata face totul pentru a fi pregătită, dar că decizia finală privind modalitățile de revenire la serviciul militar obligatoriu nu a fost încă luată.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel