Președinție Interpol. Rusia acuză amestecul SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Kremlinul a denunţat marţi că declaraţia unui grup de senatori din SUA care se opun alegerii unui candidat rus la conducerea organizaţiei internaţionale de poliţie Interpol echivalează cu o ingerinţă în alegeri, relatează Reuters.

Interpolul urmează să-şi aleagă un nou şef la 21 noiembrie, iar patru senatori americani, între care Marco Rubio, au publicat o declaraţie comună luni în care îi cer administraţiei preşedintelui Donald Trump să se opună candidaturii rusului Aleksandr Prokopciuk la funcţia de preşedinte al acestei organizaţii poliţieneşti.

'Aceasta este o formă de ingerinţă în procesul electoral şi în alegerile unei organizaţii internaţionale', a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Kremlinul şi-a exprimat luni dorinţa ca generalul rus Aleksandr Prokopciuk să fie ales preşedinte al Interpol la cea de-a 87-a Adunare Generală, care se desfăşoară marţi şi miercuri în Dubai şi la care ţările membre urmează să-l numească pe înlocuitorul chinezului Meng Hongwei, arestat la sfârşitul lui septembrie la Beijing, potrivit EFE.

Prokopciuk, care va concura pentru acest post cu vicepreşedintele Comitetului Executiv al Interpol, sud-coreeanul Kim Jong Yang, este în prezent vicepreşedinte al agenţiei internaţionale şi răspunde de Biroul Naţional al organizaţiei pentru Rusia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel