Porțile fabricii UMB se vor deschide anul acesta pentru încă 32 de blindate Piranha V pentru Armata României

Tudor Curtifan |
Data publicării:
David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în vizită la Uzina Mecanică București unde i s-au prezentat transportoarele blindate Piranha V. Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România
David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în vizită la Uzina Mecanică București unde i s-au prezentat transportoarele blindate Piranha V. Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a vizitat în cursul acestei zile Uzina Mecanică București (UMB).

„Chargé d'Affaires Muniz a vizitat unitatea de producție a General Dynamics European Land Systems de la Uzina Mecanică din București”, se arată într-un anunț al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. 

Potrivit sursei citate, aici vor fi produse pentru Armata României 227 de transportoare Piranha V. Din acestea au fost finalizate deja 36 iar 32 urmează să fie fabricate anul acesta.

„Statele Unite se mândresc cu faptul că una dintre companiile americane de top din sectorul producției de vehicule de apărare de ultimă generație colaborează cu partenerii noștri din România. Experiența părții americane, competența părții române și viziunea comună asupra modului în care arată o lume sigură și pașnică creează oportunități de muncă pentru români și consolidează legătura dintre națiunile noastre.

Piranha 5 este cel mai bun transportor blindat de luptă disponibil la acest moment. Pe măsură ce tinerii și tinerele din armatele țărilor noastre lucrează pentru a stabiliza societățile fragile din lume și a-i apăra pe cei vulnerabili și se asigură că statele slăbite nu vor mai fi folosite niciodată ca bază sau adăpost pentru cei care ar fi dispuși să atace cetățenii națiunilor noastre, trebuie să fie protejați de cele mai bune echipamente posibile. Linia de producție de aici, de la București, face acest lucru posibil.

227 de transportoare Piranha 5 vor fi produse aici, în vederea livrării către Armata României. Dintre acestea, s-au finalizat deja 36, iar 32 urmează să iasă din fabrică anul acesta”, precizează sursa citată.

2. David Muni... (umb-piranha-v-david-muniz-vizita-piranha-v-romania_17536300.jpg)

David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în vizită la Uzina Mecanică București unde i s-au prezentat transportoarele blindate Piranha V. Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

 

Despre Piranha V

 

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Poate fi configurat pe şasiuri 8×8 şi 4×4. Are un motor diesel MTU 6V199 de 586 CP şi 2.200 Nm.Piranha 5 poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h şi are autonomie de 1.000 de km. Transportorul blindat poate urca rampe cu înclinație de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha 5 care ar urma să îndeplinească rolul de vehicul de luptă sunt echipate cu turele cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm. Cele care vor avea rol de punct mobil de comandă vor avea o o turelă cu mitralieră cal. 12,7 mm.

 

Etapele programului de înzestrare Piranha V

 

Contractul presupune achiziția de către MApN a 227 de vehicule Piranha V și a fost structurat pe trei faze:

Faza 1: 96 de vehicule dintre care 36 deja au fost livrate în cadrul Lotului 1;

Lotul doi care presupune livrarea a 32 de vehicule (dintre care 12 sunt pe roți și vopsite standard verde urmând ca la Uzina Mecanică București să fie vopsite, montată turela și alte echipamente iar alte patru sunt fără roți și echipamente urmând a fi montate la UMB, în cadrul transferului de tehnologie așa cum este prevăzut în contract) 

Faza 2: Presupune ca 28 de vehicule blindate din Faza 1 să fie fabricate la UMB cu părți componete trimise de General Dynamics European Land Systems conform Capitolului A, Articolelor 8 și 9 din Anexa 2 din HG 852/2017.

Faza 3: Presupune ca toate cele 131 de vehicule să fi fabricate la UMB. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel