Portavocea propagandei de la Kremlin: Rusia poate distruge 32 de sateliți NATO pentru a paraliza sistemele de rachete

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Maşinăria de propagandă rusă lucrează la turaţie maximă, iar cel mai bun exemplu în acest sens este dat chiar de către televiziunea de stat rusă, care a susţinut recent că Rusia dispune de capabilităţi militare pentru a distruge 32 de sateliți occidentali, aflaţi pe orbita Pământului, ceea ce ar putea face imposibilă funcţionarea sistemelor de rachete ale NATO. 

Acest scenariu emis de televiziunea de stat de la Moscova, vine la scurt timp după ce Rusia a folosit o rachetă pentru a distruge satelitul militar de recunoaştere Tselina-D, amplasat pe orbita Pământului de către sovietici.

Arma pe care ruşii au folosit-o în această nou demonstraţie de forţa – care era să pun în pericol Staţia Spaţială Internaţională – a fost numită Star Warrior. Potrivit Daily Mail, presa aservită Kremlinului a trâmbiţat sus şi tare că această racheta reprezintă un salt înainte într-o cursă a înarmărilor derulată acum şi pe orbita Pământului.

Centrului de Analiză Strategică și Tehnologică de la Moscova a pus umărul la conturarea unei bune imaginii ai noi arme antisatelit, precizând că aceste rachete au fost testate de nouă ori între anii 2014 -2020 înainte de a fi lansate şi pentru a distruge, la 15 noiembrie, satelitul sovietic Tselina-D.

Dmitri Kiseliov, o portavoce puternică a propagandei de la Kremlin,  supranumit „propagandistul-șef” al lui Putin, a susținut la postul de televiziune Russia 1 că doborârea satelitului sovietic a fost un avertisment deliberat Occidentului de a nu trece liniile roșii pe care Rusia le-a impus în privința Ucrainei.

Kiseliov a susţinut tare şi răspicat că ’’dacă NATO trece linia noastră roșie, riscă să-și piardă toți cei 32 de sateliți GPS deodată. Acest lucru le-ar orbi toate rachetele, avioanele și navele, ca să nu mai vorbim de forțele terestre”

Cred că este mult prea exagerat să numim aceste declaraţii că fiind un avertisment al Rusiei la adresa Occidentului. Şi pentru cine nu ştie cine este Kiseliov, acesta susţinea în vara anului trecut ca vaccinului anti-COVID dezvoltat de Marea Britanie este nesigur și este un ,,monkey-vaccine'' care i-ar transforma pe oameni în cimpanzei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel