Portavionul USS Ronald Reagan și grupul său de luptă au efectuat operațiuni aeriene în Marea Chinei de Sud

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook

Portavionul american USS Ronald Reagan, împreună cu grupul său de luptă, se află în Marea Chinei de Sud, unde pe fondul tensiunilor din regiune au efectuat operațiuni aeriene de antrenament.

Potrivit celor de la Defense News, portavionul USS Ronald Reagan și grupul său de luptă au intrat în Marea Chinei de Sud la începutul acestei luni. Din grupul naval al portavionului american fac parte crucișătorul cu rachete ghidate USS Antietam și distrugătoarele USS Mustin și USS Rafael Peralta.

US Navy a anunțat că au fost efectuate operațiuni aeriene de antrenament, iar acestea au ca scop demonstrarea „angajamentului Statelor Unite ale Americii în față de aliați și parteneri, dar și o abordare cooperantă pentru libertatea maritimă și stabilitatea în regiune”.

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud, având dispute cu Filipine, Vietnam, Malaezia, Brunei sau Taiwan. Beijingul refuză să recunoască verdicte ale tribunalelor internaționale care nu i-au dat câștig de cauză.

În acest sens, amintește sursa citată, China a convocat statele membre ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est) pentru a solicita sprijinul lor în ceea ce Beijingul numește „o nouă provocare diplomatică” din partea Washingtonului. 

Totodată, guvernul filipinez a apelat la un protest diplomatic după ce China a confiscat echipamente de pescuit ale părții filipineze în jurul arhipelagului Scarborough. Filipine acuză totodată China de provocări asupra aeronavelor filipineze care patrulează în zona disputată, în timp ce un purtător de cuvânt de la Beijing a declarat în cursul zilei de vineri că Garda de Coastă chineză aplică legea în apele chineze iar aeronavele filipineze au „afectat suveranitatea Chinei și i-au amenințat securitatea”.

CITEȘTE ȘI: US Army ar putea distruge cu ușurință insulele militarizate ale Beijingului din Marea Chinei de Sud

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel