Portavionul USS Nimitz a ajuns acasă și intră într-un program de mentenanță

Eduard Pascu / 01 Martie 2021 / 18:57

Portavionul USS Nimitz (CVN-68) a ajuns pe 26 februarie în San Diego, California, încheind astfel o lungă misiune înainte de a începe o perioadă de întreținere la unul dintre șantierele US Navy.

Protavionul Nimitz a făcut o escală în San Diego unde a debarcat avioanele, echipajele și personalul de întreținere al aeronavelor și apoi va naviga spre portul Bremerton din Washington, după o misiune de nouă luni, transmite USNI News.

”În acel moment, tuturor marinarilor li se va oferi ceea ce aș numi concediul standard. Asta le va oferi tuturor șansa de a se relaxa puțin, de a merge la familie și prieteni. Apoi nava va intra în perioada de mentenanță programată anterior la șantierul naval Puget Sound și la unitatea de întreținere intermediară din Bremerton”, a declarat vineri căpitanul Max Clark, comandantul USS Nimitz.

”O vom repara, moderniza, actualiza și o vom pregăti pentru următoarea misiune”, a mai spus el.

”Alături de echipajul de pe portavion și marinarii de pe navele sale de escortă - crucișătorul cu rachete ghidate USS Princeton (CG -59) și distrugătorul USS Sterett (DDG-104) - vor beneficia de un binemeritat concediu”, a declarat viceamiralul James Kirk, comandantul grupului 11 de luptă.

Portavionul USS Nimitz a intrat în dotarea US Navy în anul 1975.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy