Portavionul USS Nimitz a ajuns acasă și intră într-un program de mentenanță

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Portavionul USS Nimitz (CVN-68) a ajuns pe 26 februarie în San Diego, California, încheind astfel o lungă misiune înainte de a începe o perioadă de întreținere la unul dintre șantierele US Navy.

Protavionul Nimitz a făcut o escală în San Diego unde a debarcat avioanele, echipajele și personalul de întreținere al aeronavelor și apoi va naviga spre portul Bremerton din Washington, după o misiune de nouă luni, transmite USNI News.

”În acel moment, tuturor marinarilor li se va oferi ceea ce aș numi concediul standard. Asta le va oferi tuturor șansa de a se relaxa puțin, de a merge la familie și prieteni. Apoi nava va intra în perioada de mentenanță programată anterior la șantierul naval Puget Sound și la unitatea de întreținere intermediară din Bremerton”, a declarat vineri căpitanul Max Clark, comandantul USS Nimitz.

”O vom repara, moderniza, actualiza și o vom pregăti pentru următoarea misiune”, a mai spus el.

”Alături de echipajul de pe portavion și marinarii de pe navele sale de escortă - crucișătorul cu rachete ghidate USS Princeton (CG -59) și distrugătorul USS Sterett (DDG-104) - vor beneficia de un binemeritat concediu”, a declarat viceamiralul James Kirk, comandantul grupului 11 de luptă.

Portavionul USS Nimitz a intrat în dotarea US Navy în anul 1975.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel