Portavionul Shandong, de concepție integral chineză, a efectuat teste ale sistemelor de armament

Tudor Curtifan / 02 iun 2020 / 11:43
Portavionul Shandong, sursă foto: Ministerul Apărării din China
Portavionul Shandong, sursă foto: Ministerul Apărării din China

Portavionul chinez Shandong a efectuat teste ale sistemelor de armament.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Beijing, portavionul construit de industria de apărare din China a efectuat teste ale sistemelor de armament și a celorlalte sisteme, precum și training pentru echipaj.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Ren Guoqiang, a declarat la finalul săptămânii trecute că testele au decurs conform planului. 

În decembrie anul trecut, Marina chineză a intrat oficial în posesia Shandong, al doilea portavion al Beijingului. China nu a oferit prea multe informații cu privire la sistemul de armament al Shandong.

Cert este că portavionul Shandong este primul portavion de concepție integral chineză. Chinezii mai au în serviciu și portavionul Liaoning, fostă navă sovietică, modernizată complet.

Ambele portavioane ale Chinei au puntea înclinată, tip „ski jump”. South China Morning Post, într-un material publicat în decembrie anul trecut, după ceremonia de intrare în serviciu a portavionului Shandong, precizeaza, citând experți în domeniul militar, că noul portavion ar putea transporta 24 de aeronave J-15, deși presa chineză de stat anunța un număr de 36 de aeronave.

Obiectivul Marinei chineze este de a-şi consolida apărarea în faţa US Navy, ale cărei vase navighează în apropierea coastelor chineze.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy