China: Portavionul Shandong a intrat în serviciu Beijingului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel de-al doilea portavion din China a intrat în dotarea Forțelor Navale pe 17 decembrie, într-o ceremonie care a avut loc la baza navală Sanya-Yulin de pe Insula Hainan. Portavionul a primit numele Shandong cu numărul 17 de pennant, transmite Jane.

La ceremonie a participat președintele chinez Xi Jinping, care a lăudat industria de profil din China pentru această reușită.

Portul de bază al portavionului va fi Sanya-Yulin, bază care se află pe țărmurile nordice ale Mării Chinei de Sud.

Shandong a fost construit de Dalian Shipbuilding International Corporation (DSIC) și a fost lansat pe 26 aprilie 2017. A început testele pe mare în mai 2018. Faza finală a testelor a inclus un marș de la Dalian la Hainan, timp în care a trecut prin strâmtoarea Taiwanului, punct sensibil având în vedere situația politică din regiune.

Portavionul a fost construit în linii mari cu același design ca primu, Liaoning, care a fost cumpărat într-un stadiu parțial finalizat din Ucraina în 2001. 

Vezi și: China vrea să domine la nivel global industria constructoare de nave

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel