Portavion american, în Marea Japoniei după 5 ani. USS Abraham Lincoln e în regiune în contextul unui posibil test nuclear nord-coreean

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Portavionul american USS Abraham Lincoln și grupul său de luptă
Portavionul american USS Abraham Lincoln și grupul său de luptă

Nave de război americane și japoneze, conduse de portavionul american USS Abraham Lincoln, desfășoară un exercițiu naval comun în apele dintre Japonia și Peninsula Coreeană, pentru prima dată în cinci ani, pe fondul speculațiilor tot mai mari cu privire la posibilele lansări de rachete sau teste nucleare, care ar urma să fie efectuate de Coreea de Nord la sfârșitul acestei săptămâni, informează AP.

Flota a 7-a a SUA și Forța de Autoapărare Maritimă (Forțele Navale) a Japoniei au declarat, pe 13 aprilie, că au efectuat un exercițiu naval comun în Marea Japoniei, marți și miercuri.

Experții în apărare au avertizat că regimul de Phenian ar putea lansa o altă rachetă sau poate chiar să efectueze un test nuclear încă de săptămâna aceasta, când Coreea de Nord aniversează nașterea liderului fondator, Kim Ir Sen.

Secretarul general al Guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat reporterilor că exercițiul comun în curs „vizează întărirea cooperării militare dintre Japonia și Statele Unite și nu ține cont de o anumită țară. … Vom continua să consolidăm capacitatea de descurajare și de răspuns a alianței Japonia-SUA și să facem tot posibilul pentru apărarea țării noastre.”

Forțele Navale nipone au informat că distrugătorul JS Kongo și JS Inazuma, precum și avioanele de luptă japoneze F-2 s-au alăturat grupului aeronaval de lovire (CSG – Carrier Strike Group) Abraham Lincoln „pentru a întări capacitatea de descurajare și răspuns a alianței Japonia-SUA”.

Tensiunea a crescut în zonă din cauza valului de teste cu rachete, efectuate de Coreea de Nord în acest an, inclusiv prima lansare de rachete balistice intercontinentale în mai bine de patru ani.

Potrivit unor experți, recentele teste cu rachete ale Phenianului au ca scop perfecționarea tehnologiei de armamente, întărirea poziției în negocierile viitoare cu SUA și asigurarea unei loialități interne mai puternice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel