Poroșenko îi mulţumeşte lui Putin pentru ca a făcut din Ucraina o ţară "mult mai europeană". Video

S.I. Catalin / 01 oct 2018 / 14:36
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko

Vladimir Putin a fost ţinta unei ironii a preşedintelui Petro Poroşenko în timul unui interviu acordat de liderul ucrainean postului american de televiziune CNN. "Mulţumesc, domnule Putin, că ai făcut ca ţara mea să fie mult mai pro-europană şi mai euro-atlantică", a declarat preşedintele Petro Poroşenko, recent, la CNN, remarcând că numărul compatrioţilor săi care susţin integrarea europeană a crescut între timp în mod semnificativ.

„Politica Kremlinului a determinat ucrainenii să susțină integrarea în Uniunea Europeană și în NATO. Mulțumesc domnule Putin că ai făcut ca țara mea să fie mult mai pro-europeană și mult mai euro-atlantică”, a spus Poroșenko în emisie la CNN, citat de Deschide.md.

Poroșenko a spus că numărul ucrainenilor care susțin integrarea europeană a crescut de 23 la 74% de la începutul agresiunii ruse asupra Ucrainei, iar numărul celor care susțin aderarea la NATO a crescut de la 16 la 55%.

Liderul de la Kiev a întreprins o vizită în Statele Unite cu ocazia celei de 73-a Adunare Generală a ONU. Poroșenko a declarat că ONU va adoptat în curând o Rezoluție prin care va susține că peninsula Crimeea este teritoriu ocupat, iar Rusia va fi recunoscută țară agresoare.

La sfârșitul lunii trecute, Kievul a informat Moscova că nu mai prelungește Tratatul de prietenie și cooperare semnat în 1997.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy