Poroșenko i-a decorat pe militarii ucraineni care luptă în Donbas pentru integritatea Ucrainei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a inspectat, vineri, zonele din Donbas în care sunt dislocate trupe ale forțelor armate ucrainene, potrivit Rador.

El i-a decorat pe militari cu premii de stat pentru curaj și profesionalismul demonstrat în operaţiunile de apărare a suveranității și integrității teritoriale a statului ucrainean, scrie Korrespondent.

„În acești patru ani și jumătate, am reușit să creăm noi forțe armate”, a subliniat Poroşenko, în faţa militarilor ucraineni din Donbas, subliniind că, în timpul unei vizite pe care a efectuat-o în estul ţării împreună cu senatorul John McCain, politicianul american a fost foarte impresionat de curajul soldaților ucraineni.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a emis şi un ordin comandanţilor Operaţiunii Forţelor Combinate din Donbas prin care le cere acestora să răspundă cu toate armele din dotare împotriva agresiunilor militare care ameninţă viaţa soldaţilor, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei

În timpul unei vizite de lucru în regiunea Hmelniţk unde s-a întâlnit cu comandanţii brigăzilor Forţelor Armate, Gărzii Naţionale şi Serviciul Frontierei de Stat, Poroşenko a menţionat că cererea sa principală este „să nu se renunţe la nicio fărâmă de pământ ucrainean”.

Operaţiunile militare din Donbas continuă din 2014. Până în prezent, războiul a provocat peste 10.000 de victime în rândul militarilor şi a civililor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel