Poroșenko: Aderarea Ucrainei la UE se va face în câțiva ani

S.I. Catalin / 23 noi 2018 / 21:34
președintele ucrainean Petro Poroșenko
președintele ucrainean Petro Poroșenko

Dosarul aderării depline a Ucrainei la Uniunea Europeană se rezolvă în câțiva ani, nu în decenii, a declarat cu convingere președintele ucrainean Petro Poroșenko, în timpul unei întâlniri cu studenții de la Universitatea Națională de Comerț și Economie din Kyiv, vineri, 23 noiembrie.

„Aceasta nu este o chestiune de decenii, ci de ani”, a spus Petro Poroșenko. Totodată, președintele îi sfătuia pe studenți să nu se lege de dată, menționând exemplul obţinerii regimului liberalizat de vize cu UE. Poroșenko a explicat că a anunțat de câteva ori data greșita, pentru „presiuni asupra UE”, potrivit UNIAN și Pagina de Rusia.

Potrivit lui Poroșenko, pașii necesari pentru apropierea de UE sunt specificaţi în Acordul de asociere. „Am definit deja clar ceea ce trebuie făcut. Dacă citiți Acordul de asociere, totul este acolo”, a spus președintele.

„Am spus că acest lucru (Acordul de asociere – n.r.) este programul meu prezidențial. De ce? Pentru că am semnat Acordul de asociere. La fel cum am fost implicat în crearea zone de comerț liber – unul dintre acordurile cele mai ambiţioase pe care îl are Uniunea Europeană (cu Ucraina). Marea Britanie trebuie să lucreze în continuare pentru a obţine condiții egale cu cele ale Ucrainei”, a spus Poroșenko.

El a adăugat că, pentru integrarea în UE, Ucraina trebuie „să-și facă temele” – să reformeze majoritatea industriilor și să formeze o infrastructură puternică de luptă cu corupția.

După cum am raportat anterior, la 20 septembrie, Rada Supremă de la Kiev a adoptat în prima lectură proiectul de modificare a Constituției Ucrainei care stipulează orientarea țării spre NATO și UE.

Proiectul a fost votat ca bază de 311 deputați de la Kiev. Votul a fost dat la doar la câteva ore după decizia Curții Constituționale care a avizat pozitiv acest proiect de modificare a Legii Supreme a statului ucrainean

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy