Polonia: Un responsabil chinez al companiei Huawei, arestat pentru spionaj

S.I. Catalin |
Data publicării:

Autorităţile poloneze au arestat pentru spionaj un responsabil chinez al Huawei şi un polonez din industria informatică, informează vineri PAP preluată de Reuters şi AFP.

Totodată, potrivit postului public de televiziune TVP, agenţia poloneză de securitate internă ABW a percheziţionat sediile locale ale companiilor Huawei şi Orange. Cele două companii nu au comentat deocamdată aceste informaţii, notează Reuters.

În decembrie, autorităţile din Canada au arestat o directoare a Huawei, Meng Wanzhou, la solicitarea autorităţilor din SUA, în cadrul unei investigaţii privind o presupusă încălcare a sancţiunilor comerciale impuse de Washington. Conform agenţiilor de informaţii americane, care nu au prezentat dovezi publice în acest sens, Huawei are legături cu guvernul chinez şi echipamentele sale ar putea conţine elemente susceptibile să fie utilizate de spioni guvernamentali, afirmaţii respinse de companie.

Potrivit lui Maciej Wasik, adjunct al ministrului coordonator al serviciilor speciale poloneze, cetăţeanul chinez este un om de afaceri care lucrează în cadrul unei importante companii electronice.

Media din Polonia au menţionat că suspectul chinez ar fi chiar unul din directorii filialei poloneze a Huawei, iar polonezul un expert în securitate informatică şi fost ofiţer al ABW.

Maciej Wasik a precizat doar că cetăţeanul polonez arestat este "o persoană cunoscută în sectorul informatic", adăugând că ancheta a început de multă vreme şi este una "riguroasă".

Un purtător de cuvânt al ministerului polonez pentru coordonarea serviciilor de securitate, Stanislaw Zaryn, a afirmat că cei doi, prezentaţi conform legislaţiei poloneze ca W.Weijing şi Piotr D., au fost plasaţi în arest pentru trei luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel