Polonia pedepseşte aspru campaniile de propagandă ale Rusie

S.I. Catalin / 24 Martie 2021 / 16:37

Autoritățile poloneze au prelungit interdicția de intrare în ţară pentru un cetăţean rus care a făcut „propagandă agresivă” împotriva Poloniei, a declarat Serviciul Polonez de Informaţii (PAW).

Cetăţeanului rus, pe numele sau Leonid Sviridov, i-a fost interzisă intrarea în Polonia și în spațiul Schengen până în decembrie 2025, a declarat Stanisław Żaryn, purtătorul de cuvânt al Serviciului Polonez de Informaţii (PAW), potrivit PolskieRadio.

Serviciul Polonez de Informaţii (PAW) a precizat în comunicatul de presă că, în perioada 2015-2020, Sviridov a desfăşurat activităţi de ’’propagandă rusă agresivă’’ care vizează interesele Poloniei, aducând astfel atingere imagini ţării pe plan internațional.

PAW atrage atenţia că unui jurnalişti ruşi sunt folosiţi de Moscova pentru campanii agresive de propagandă. Polonia, ţările NATO şi Vestul fiind printre ţintele preferate de aceştia. Serviciul Polonez de Informaţii a sublinia că Polonia este una dintre principalele ținte ale războiului informațional purtat de Rusia.

Sviridov a fost în decembrie 2015 înscris pe lista persoanelor a cărei prezenţă pe teritoriul Republicii Polonia este strict interzisă

La începutul acestei luni, PAW au declarat într-un comunicat de presă că i-a fost interzis accesul în țara lui Evgeniy Reshetnev, un alt cetățean rus care pretinde că este reporter.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy