Polonia declară că este pregătită să transfere MiG-29 în Ucraina în câteva săptămâni

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că țara sa ar putea furniza Ucrainei luptători MiG-29 în următoarele 4-6 săptămâni.

Țările occidentale care au furnizat arme Ucrainei încă refuză să trimită avioane de luptă. Polonia a declarat că este pregătită să trimită avioane militare către o coaliție de țări, scrie The Guardian.

Angajamentul Varșoviei față de Kiev a jucat un rol important în a-i convinge pe aliații europeni să transfere arme grele, inclusiv tancuri, în Ucraina.

Până acum, țările occidentale au refuzat să predea avioane de luptă, în timp ce Kievul consideră acest lucru o chestiune de timp. Polonia și-a anunțat disponibilitatea de a trimite avioane militare în Ucraina, ca parte a unei coaliții de țări.

Astfel, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că  Varșovia este pregătită să furnizeze avioane de luptă Kievului  și că acest lucru se poate face în cadrul unei coaliții internaționale.

Ulterior, autoritățile slovace și-au anunțat disponibilitatea de a preda  luptătorii MiG-29 împreună cu Polonia. 

Mai mult chiar, ministrul slovac al Apărării, Yaroslav Nagy, a menționat că colegul său polonez Mariusz Blaszczak l-a asigurat la Stockholm că Varșovia este de acord cu transferul comun al MiG-29 în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuri Ignat,  nu exclude ca aeronavele MiG-29 să poată fi folosite parțial ca piese de schimb pentru aeronavele existente, deoarece echipamentele aeronavei se uzează accelerat, ca urmare a ostilităților active.

„Acest avion folosește vechi arme sovietice. Avem nevoie de avioane occidentale, cum ar fi F-16, în primul rând pentru a ne proteja cerul de terorismul aerian”, a ar[tat Ignat, care subliniază că orice asistență în problema transferului de avioane de luptă în Ucraina este o veste bună.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel