Chiar dacă a înregistrat unele întârzieri, industria poloneză de apărare nu renunţă la programul de modernizare pentru tancurile Leopard 2A4

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Industria poloneză de apărare intenţionează să finalizeze livrarea tancurilor modernizate Leopard 2PL/M1 în următorii cinci ani, precizează publicaţia Defence24 cu referire la o declaraţie a ministrului adjunct al Apărării din Polonia, Wojciech Skurkiewicz.

Astfel, în prezent, conglomeratul militar industrial Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) SA, împreună cu Zaklady "Bumar-Labedy" SĂ, implementează un contract încheiat în decembrie 2015 pentru modernizarea a 142 de tancuri Leopard 2A4 la versiunea 2PL/M1 și, potrivit contractantului, ar trebui să finalizeze livrările până în 2027.

Astfel, polonezii vor primi toate tancurile Leopard 2PL/M1 modernizate după finalizarea planificată a livrării tancurilor M1A2 Abrams SEPv3 pentru Divizia 18 Mecanizată.

Dar, cel mai important aspect care reiese din acest mesaj este că Polonia a stabilit o nouă dată pentru finalizarea programului de modernizare a tancului Leopard 2A4 - este de fapt foarte mult întârziată. Motivele sunt diferite - atât din partea armatei, cât și din partea întreprinderilor industriale poloneze și străine.

Istoricul modernizării tancurilor poloneze Leopard 2A4 este următorul - programul de modernizare a 128 de tancuri a început în 2015, iar în iulie 2018 a fost semnat un acord suplimentar pentru modernizarea a încă 14 tancuri.

Deși inițial s-a planificat ca tancurile să fie modernizate până în 2021, în 2019 s-a venit cu un nou termen - programul de modernizare pentru tancurile Leopard 2A4 ar trebui să fie finalizat până în iulie 2023.

Programul Leopard 2PL își propune să îmbunătățească semnificativ capacitatea de luptă a tancurilor Leopard 2A4 utilizate de forţele armate poloneze, inclusiv în ceea ce privește puterea de foc, protecția balistică și confortul echipajului, totul fiind realizat cu o puternică implicare din partea industriei naționale de apărare.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

În același timp, în 2020, primele 12 tancuri au fost transferate armatei poloneze, în 2021 - doar 13, iar de la jumătatea anului 2022 - încă nouă, în timp ce planurile erau ca armata poloneză să primească 24 de tancuri. Iar acum industria poloneză de apărare are termen până în 2027 pentru a livra toate tancurile Leopard 2A4 în versiunea modernizată.

În același timp, uzina de la Bumar-Labedy, pe lângă programul de modernizare a Leopard 2PL, repară și modernizează tancurile T-72 în versiunile T-72M1R și PT-91 Twardy.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel