Polonezii apreciază eficiența sistemului Piorun, utilizat de ucraineni împotriva aeronavelor ruseşti: doboară atât elicoptere, cât și avioane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul polonez al Apărării intenționează să crească comenzile pentru sisteme portabile de rachete antiaeriene (MANPADS) Piorun (poloneză - fulger), produse de compania Mesko SA. Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de ministrul polonez a Apărării, Mariusz Blaszczak.

"Ne întărim în mod constant capacitățile de apărare antiaeriană. Cererea pentru sistemele de rachete Piorun va fi crescută, iar livrările vor avea loc în următorii ani. Acest lucru va asigura și continuitatea producției la nivelul industriei noastre de apărare", a spus Blaszczak.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei poloneze Defence24, există două motive care stau în spatele acestei decizii luate recent de Ministerul polonez al Apărării.

În primul rând, Polonia dorește mai multe sisteme portabile de rachete antiaeriene Piorun, deoarece o parte din cele care se aflau în dotarea armatei poloneze au fost livrate Ucrainei pentru a o ajuta să reziste în fata agresiunii militare ruse.

În al doilea rând, Polonia constată eficacitatea unor astfel de arme, confirmată direct de războiul din Ucraina, unde elicopterele și aeronavele rusești, inclusiv Mi-24 și Su-25 și chiar Su-34, au fost distruse de militarii ucraineni cu ajutorul sistemului portabil de rachete antiaeriene Piorun.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel